Πυρ ομαδόν από Καρατζαφέρη

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο στην ομιλία του στην Βουλή. Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Έχω μπροστά μου τον κατάλογο ομιλητών της σημερινής συνεδρίασης: 20 ομιλητές εκ των οποίων οι μισοί είναι του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι από το ΚΚΕ, από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ κανένας! Ή φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει ή δεν έχουν επιχειρήματα. Εμείς θεωρούμε πολύ σοβαρή υπόθεση αυτή τη σύμβαση για να περάσει “transit” από τη Βουλή. Και φαίνεται ότι είμαι “παλαιομοδίτης” που πιστεύω ότι σε τόσο κρίσιμες συνεδριάσεις πρέπει να είναι μέσα στην Αίθουσα οι Πολιτικοί Αρχηγοί. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Ποια είναι τελικά η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Υπάρχει; Μπορεί κανένας εκ των δύο να ασκήσει αύριο οικονομική πολιτική πέραν του Μνημονίου; Με το Μνημόνιο μπήκαν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι! Όσο και να θέλει να το αλλάξει αυτό ο ένας ή ο άλλος δεν μπορούν, διότι είναι δέσμιοι της υπογραφής τους προς την κα Λαγκάρντ ότι, δηλαδή, για όσο πολιτεύονται δεν θα παρεκκλίνουν από την πολιτική του Μνημονίου -δέσμευση που υπάρχει μόνο στο αγγλικό κείμενο γιατί φοβήθηκαν τη μετάφραση στο ελληνικό.

 Τι θα αλλάξει με τον έναν ή τον άλλο, λοιπόν; Δέσμιοι στις ίδιες ράγες. Ίδια αποτελέσματα θα έχει όποιον κι αν ψηφίσει κάποιος. Όσο για το εάν κάποιος μπορεί να τους ψηφίσει για άλλα πράγματα, για άλλους τομείς της πολιτικής, βλέπουμε ότι:

   – Για τα Σκόπια: και οι δύο συμφωνούν στη σύνθετη ονομασία με το παράγωγο “Μακεδονία”.

   – Για την Τουρκία: Και οι δύο πιστεύουν ότι έχει χώρο για ένταξη στην ΕΕ. Εμείς λέμε ειδικό καθεστώς και όχι ένταξη. Άλλωστε στην Ευρωβουλή εγώ είχα πει “όχι” ενώ ο κ. Σαμαράς είχε πει “ναι” στην πλήρη ένταξη. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν.

 Άρα, λοιπόν, υπάρχει πλήρης ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην οικονομική, στην εξωτερική και στην κοινωνική πολιτική.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗΆκουσα στις ειδήσεις, κ. Υπουργέ, ότι η βενζίνη πέρασε το “φράγμα” των 2 ευρώ! Φανταστείτε τον κόσμο που εμπιστεύθηκε πριν κάποια χρόνια την κυβέρνηση Καραμανλή και τον κ. Παπαθανασίου που τους προέτρεπαν να πάρουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Φανταστείτε τώρα αυτούς τους ανθρώπους που ο μισθός είναι μισός και η βενζίνη έχει αύξηση 100%.

 Γι’ αυτήν τη δανειακή σύμβαση λοιπόν, οι όροι είναι δυσβάσταχτοι. Πείτε μας τι προβλέπει, κ. Σαχινίδη, το Μνημόνιο για τον Ιούνιο. 11,5 δις, που έγιναν 14 δις από το ΔΝΤ, νέα μέτρα! Όλη η φασαρία της τελευταίας ημέρας που ήμουν κι εγώ στη διαπραγμάτευση έγινε για να βρεθούν 325 εκατομμύρια από την περικοπή των συντάξεων. Τα 14 δις τώρα που ζητάει η κα Λαγκάρντ, ξέρετε τι σημαίνουν; Σημαίνουν μισθούς Ανατολικής Ευρώπης, όπως άλλωστε λέει ξεκάθαρα και το Μνημόνιο στη σελίδα 427.

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝΚι από αυτή τη δανειακή σύμβαση πηγαίνει τίποτα στην αγορά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία; Τίποτα! Πού πάνε; Πάνε κατά προτεραιότητα στους δυνάστες-δανειστές και εν συνεχεία στους τραπεζίτες. Και ποια η τύχη του τραπεζικού συστήματος; Τρεις τράπεζες συνεταιριστικές πτώχευσαν έτσι απλά! 50.000 πελάτες και οι τράπεζες αυτές έτσι απλά έκλεισαν! Κλείνει και η Αγροτική Τράπεζα! Έχει σκεφτεί κανείς τις συνέπειες; Δεν χτύπησε συναγερμός. Δεν άκουσα τι θα γίνει ξεκάθαρα με την Αγροτική που κατέχει πάνω από το 70% των αγροτικών περιουσιών. Και να υπενθυμίσω εδώ το ενδιαφέρον τουρκικής τράπεζας που κάνει κουμάντο στη Θράκη.

 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν. Θα ήταν σώφρον να έρθουμε σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση -debate όπως το λένε- με τους δύο Πολιτικούς Αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Να πούμε αλήθειες. Να πούμε κάποια πράγματα που δεν ακούγονται. Να πούμε για τη μάχη που δόθηκε για το αγγλικό δίκαιο. Το αγγλικό δίκαιο είναι το πιο σκληρό για το δανειζόμενο. Γιατί να μην λέγαμε λοιπόν στην κα Μέρκελ, που βάζει και τα περισσότερα λεφτά, να πηγαίναμε με το γερμανικό; Και λυπάμαι πολλά κτίρια που θα χάσουμε με το αγγλικό δίκαιο εάν συμβεί κάτι, περισσότερο όμως λυπάμαι γι’ αυτό το υπέροχο αρχοντικό της οικογένειας Βενιζέλου που δόθηκε στην Ελλάδα, χάρισμα από την Έλενα, εκεί όπου είναι και το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη. Ένα εκπληκτικό οικοδόμημα. Πάει, αυτό τελείωσε τότε!

 ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΒΑΘΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ Έχει κανείς τη διαβεβαίωση κανενός οικονομολόγου ή τη διαβεβαίωση της κας Μέρκελ, της κας Λαγκάρντ, του κ. Γιούνκερ, ότι αυτή η δανειακή σύμβαση μας βγάζει πάνω 100%; Έχουμε την κυνική δήλωση, άλλωστε, της κας Λαγκάρντ που μας δίνει τώρα 1,5 δις και μετά θα παίρνουμε μέτρα και βλέπουμε.

 Και σε τι περιβάλλον θα έρθουν αυτά τα μέτρα; Σε αυτό που περιέγραψε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με ύφεση 4,5% και με το βιοτικό επίπεδο να έχει επιστρέψει σε επίπεδα 2001. Και με τα μέτρα του Ιουνίου φοβάμαι ότι θα επιστρέψουμε σε επίπεδα πριν το ’80.

   

  ΓΙΑ ΤΑ 3 “ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ

  Ποιος μας λέει ότι θα βγούμε πάνω με αυτήν τη σύμβαση; Όταν πιεστικά τότε προσπάθησαν να μου υποκλέψουν την υπογραφή, ζήτησα, για να πω «ναι», τρεις ρητές διαβεβαιώσεις.

    1. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Να μας πει ότι αυτή η σύμβαση των 130 δις είναι εντάξει. Εμείς άλλωστε νομοθετήσαμε ότι για κάθε σύμβαση πάνω από 1 εκατ. ευρώ, χρειάζεται η έγκρισή του.

    2. Από το Νομικό Συμβούλιου του Κράτους. Να με διαβεβαιώσει ότι είναι σύννομη με το Σύνταγμα.

    3. Να διαβεβαιώσει η Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι με αυτή τη σύμβαση θα βγούμε πάνω.

    Μου είπαν τρία “ΟΧΙ” από τους θεσμικούς φορείς και ήθελαν να πω εγώ το “ΝΑΙ” μόνος μου; Δηλαδή, να πάω στην “κρεμάλα” της συνείδησης του ελληνικού λαού;

 

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Εγώ δεν ήμουν υποχρεωμένος και δέσμιος της κα Μέρκελ. Δεν εξαρτάται η παρουσία μου στην Ευρώπη από την κα Μέρκελ και μπόρεσα να αρνηθώ. Και είπα «Όχι, δεν μπορώ!». Εξάλλου την ημέρα που συμφώνησα, έκανα μία δημόσια δήλωση, ότι θα βοηθήσω αυτήν την κυβέρνηση με τέσσερις προϋποθέσεις:

    1. Όχι μείωση μισθών και συντάξεων.

    2. Όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας. -Δεν έχουμε απώλεια από τότε μέχρι σήμερα;

    3. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. -Δεν είναι ξεπούλημα αυτό που μεθοδεύεται με τον ΟΠΑΠ;

    4. Να λύσουμε το θέμα των λαθρομεταναστών, γιατί ο αριθμός τους κορυφώνεται και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

    Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Εγώ, λοιπόν, άρχισα να στέλνω επιστολές για να έχω την έγγραφη δέσμευση. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αποχώρησή μας. Από την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου έστειλα επιστολές και έλεγα ότι δεν πάμε σωστά. Και τι ήρθε τελικά; Να πάμε να πάρουμε το κουλούρι από το γέρο! Θα σωθεί η οικονομία μας αν πάρουμε 20 ευρώ από την σύνταξη;

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να αναρωτηθούμε «ποιος φταίει» που η κατάσταση είναι εδώ; Που μιλάμε για μνημόνια και για δανειακές συμβάσεις; Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Μόνη της καταστράφηκε; Ξαφνικά μία μέρα είπαν οι Έλληνες ότι θα γίνουμε τεμπέληδες; Σε μία ημέρα έπαψε να είναι εύφορη η χώρα; Ποιος την κατέστρεψε; Αυτοί που κυβέρνησαν! Και κυβερνήσατε εσείς και εκείνοι! Ποιος περισσότερο, ποιος λιγότερο, δεν έχει σημασία! Και αφού καταστρέψατε τη χώρα, τώρα ξαναζητάτε την ψήφο του ελληνικού λαού. Γιατί; Για να ολοκληρώσετε το “θεάρεστο” έργο σας; Τι έχετε να προσφέρετε στη χώρα; Πήρατε μία χώρα υγιή, που το νόμισμά της ήταν το ισχυρότερο σε όλη την Ευρώπη. Φανταστείτε ότι η λίρα αντιστοιχούσε σε 300 δραχμές και τώρα σε 300 ευρώ! Είναι δυνατόν, εσείς οι καταστροφείς της χώρας να ξαναζητάτε την ψήφο του ελληνικού λαού; Με ποιο ηθικό δικαίωμα; Θα απολογηθείτε.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

    Και κλείνω κ. Πρόεδρε με αυτά που γίνονται στην Εξεταστική Επιτροπή. Ακούω ότι δια υπομνημάτων θέλει κάποιος να απολογηθεί; Γιατί; Γιατί δεν παρουσιάζονται οι Υπουργοί της Ν.Δ.; Τουλάχιστον ένας από τους δύο ξέρω ασφαλώς ότι θέλει να πάει. Γιατί δεν αφήνετε να πάνε να μαρτυρήσουν; Τι έχετε να κρύψετε; Να πάνε ευθέως και να πούνε έτσι κι έτσι. Δια υπομνήματος; Να μην μπουν στο βάσανο των ερωτήσεων; Πώς θα φτάσουμε στην αλήθεια; Πώς θα αποδώσουμε δικαιοσύνη;   

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    Πολύ φοβούμαι ότι έχετε διαφορετική έννοια και της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Επειδή εμείς, όμως, θέλουμε να υπηρετούμαι και τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία θα τα λέμε στον ελληνικό λαό και μέχρι τις εκλογές θα ακουστούν πολλά.

    Πολύ φοβούμαι ότι την Κυριακή το βράδυ δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε. Γιατί ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια παρά την ομάδα επικοινωνίας της τρόικα με χρήματα που ακουμπάνε γραφίδες και μικρόφωνα και εταιρείες δημοσκοπήσεων για να παίξουν το παιχνίδι των δικών τους ανθρώπων. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και στο τέλος εσείς δεν θα μπορείτε ούτε και οι δύο μαζί να κάνετε αυτοδυναμία. Αυτή θα είναι η τιμωρία σας και τότε ο ελληνικός λαός θα σας δείξει το δρόμο της εξόδου από την πολιτική.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ