Ο Κάμερον στον Τσίπρα: Βρείτε λύση με την ΕΕ

Bρετανικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες διευκρίνιζαν απόψε ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κάμερον ότι σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ. Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία σε συνέχεια διαρροών, που έκαναν λόγο για «ρωσική επιθετικότητα», φράση την οποία -οι ίδιες πηγές νωρίτερα- εκ παραδρομής -όπως είπαν- απέδιδαν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι βρετανικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ, πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.

 

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν έτοιμη η συμφωνία – Πιθανό νέο έκτακτο Eurogroup

Συμφώνησαν Τσίπρας – Ντάισελμπλουμ για την έναρξη των συνομιλιών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ