Χρυσοβελώνη: Δεν μπορώ να καταλάβω τα ποσοστά του Βαρουφάκη

«Η αλήθεια είναι ότι τα ποσοστά δεν μπορώ να τα καταλάβω και προφανώς δεν συμφωνώ. Δεν υπάρχει ποσοστό. Αυτή τη στιγμή καταδικάζουμε και απορρίπτουμε απόλυτα, τον πυρήνα του μνημονίου», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο Βήμα fm.

«Να μην ξεχνάμε ότι έγιναν εκλογές 25 Ιανουαρίου. Ο κόσμος καταδίκασε τη μνημονιακή πολιτική. Αν είχε συμβεί το αντίθετο θα είχαμε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να κυβερνούν με τα e-mail Χαρδούβελη, με μειώσεις συντάξεων κτλ», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Τι ήταν αυτό το 70%-30%, που για μένα κακώς προσδιορίστηκε με αυτό τον τρόπο.  Είναι γεγονός ότι μέσα στο μνημόνιο διαλαμβάνονταν κάποιοι όροι και ενδεχομένως και κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως δεν κινήθηκαν προς την ορθή κατεύθυνση και δεν έγιναν».

«Το μνημόνιο μέσα μιλούσε για αξιολόγηση στο χώρο του δημοσίου. Έγινε η αξιολόγηση; Βέβαια έγινε. Δεν έγινε καθόλου όπως θα έπρεπε να γίνει. Μιλούσε για κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Επομένως μέσα στο μνημόνιο προβλέπονταν κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες πολύ απλά δεν έγιναν. Αυτές λοιπόν τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονταν και δεν έγιναν και οι οποίες εν πάσει περιπτώσει δεν θίγουν την επιβίωση των πολιτών, αυτές μπορούμε να τις επαναφέρουμε», σημείωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναφορικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων υπογράμμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν τις απορρίπτουν συνολικά και επεσήμανε:

«Απορρίπτουμε όμως εκείνες οι οποίες είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Απορρίπτουμε εκείνες που είναι σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, διότι κι αυτό πρέπει να εξεταστεί – ποιο είναι το όφελος κάθε τοπικής κοινωνίας. Βεβαίως αυτό που απορρίπτουμε ξεκάθαρα είναι το ξεπούλημα των φιλέτων του δημοσίου. Επομένως το κάθε τι πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση με τους συγκεκριμένους γνώμονες τους οποίους σας είπα».

 

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Γερμανού ΥΠΕΞ όταν ο Κοτζιάς έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Μαριάς: Οι μάσκες έπεσαν στην Ευρωβουλή για τις αποζημιώσεις

Ο Βαρουφάκης πλέκει το εγκώμιο των Μέρκελ- Σόιμπλε στο περιοδικό Stern

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ