Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν είναι ο Καραμανλής που επέστρεψε από το Παρίσι – ΒΙΝΤΕΟ

“Ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ο Καραμανλής που επέστρεψε από το Παρίσι μετά την πτώση της χούντας. Δεν είμαστε στην αρχή της Μεταπολίτευσης. Οι κυβερνήσεις τους χθες ήταν δημοκρατικές κυβερνήσεις. Μας χωρίζουν πολλά από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι τους ψήφισαν και αυτούς το 2012. 2.5 εκατομμύρια σας ψήφισαν και εσάς, βάζω μαζί και τους ΑΝΕΛ. Είναι, λοιπόν, επικίνδυνο να μιλάτε για «επιστροφή της δημοκρατίας». Η Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο όταν κερδίζουμε εμείς”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.  

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ποταμιού, αναφέρθηκε και στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξεταστικές επιτροπές για τα μνημόνια επισημαίνοντας ότι “Μην μιλάτε τόσο εύκολα για εξεταστικές επιτροπές.

Μην ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή. Οι πολιτικές αποφάσεις που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και αν ήσαν λάθος, που πολλές από αυτές, ήταν λάθος, δεν ήταν παράνομες”.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το Eurogroup, υπογράμμισε ότι “Να ζητήσετε από το Γιούρογκρουπ μια παράταση. Από ότι φαίνεται την έχετε ανάγκη γιατί δεν ήσασταν έτοιμοι παρότι 2 χρόνια τώρα ζητάγατε εκλογές.  Να διαπραγματευθούμε και να κλείσουμε με τους εταίρους μας ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Να κλείσει το πρόγραμμα και η σχέση μας με την τρόικα και να μας δοθούν οι οφειλόμενες δόσεις. Έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης γιατί μάλλον… το σχέδιο να τυπώσουμε λεφτά στον Χολαργό δεν προχωράει”.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, σχολίασε και το θέμα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα θέτοντας όμως προϋποθέσεις. “Να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ. Όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων – γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε – αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες με προσωπικότητες στην κεφαλή της. Ανθρώπους που μπορούν να εγγυηθούν μια νέα πορεία, χωρίς ρεβανσισμούς  αλλά και χωρίς τις αρρώστιες του παρελθόντος. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα τολμήσουν το καινούργιο, θα τους ενισχύσουμε  και θα τους παρέχουμε κάθε βοήθεια, αν μας το ζητήσουν.  Για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”.

Τέλος ο κ Θεοδωράκης, επισήμανε ότι το Ποτάμι ήρθε στη Βουλή για δώσει λύσεις, ωστόσο διευκρίνισε ότι “όταν οι λύσεις έρχονται από άλλους, εμείς θα τις ψηφίζουμε. Δεν θα κολλήσουμε από την αρρώστια του παλιού συστήματος που λέει ναι σε όλα ή όχι σε όλα, ανάλογα με τα έδρανα που κάθεται”.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Έλληνας δεν είναι μόνο όποιος κληθεί να παίξει στο ΝΒΑ – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ