Νέα δημοσκόπηση: Το 79,2% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις

Θετικά αποτιμούν 8 στους 10 πολίτες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το ΜEGA. Θετικά, μάλιστα, αποτιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και 6 στους 10 από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη σας για τις προγραμματικές δηλώσεις» το 79,2% απάντησε «θετική» και το 17,9 «αρνητική».

Το 30,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει θετική γνώμη για τις προγραμματικές δηλώσεις, το 29,1%, «μάλλον θετική», το 14,4 «μάλλον αρνητική» και «αρνητική» το 21,6%.

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ», το 85,5 % απάντησε «ναι» και το 11,1% «όχι».

Παράλληλα, το 73,6% απάντησε ότι η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση θα οδηγήσει τελικά σε συμβιβασμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας και το 16,2% απάντησε ότι θα οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη.

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, έχει περάσει οριστικά», το 34,8% απάντησε θετικά και το 60,9% αρνητικά.

Θετικά απάντησε το 76% στο ερώτημα αν η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρώζώνη και αρνητικά απάντησε το 19,9%.

Στο ερώτημα «πως κρίνετε την πολιτική και τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του αυτές τις πρώτες δύο εβδομάδες, θετικά απάντησε το 78,4% και αρνητικά το 16%.

Το 91% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Στην ίδια ερώτηση, το 78,9% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας απάντησε «ναι», το 14,6% «μάλλον ναι», το 0,8% «μάλλον όχι» και το 4,1% «όχι».

Στο ερώτημα συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων,  το 90,3% απάντησε θετικά και το 7,4% αρνητικά.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: Εντυπωσιακές οι πολιτικές πιρουέτες του υπουργού Οικονομικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ