Κουτσούμπας: Ψίχουλα οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

«Ήδη αυτές τις ημέρες φάνηκε ότι πάτε για νέο συμβόλαιο με τους εταίρους, μέσω μίας τεχνικής παράτασης του μνημονίου για ένα εξάμηνο, με τον όρο να είναι πρόγραμμα γέφυρα» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ πρόσθεσε:

“Ονομάστε το όπως θέλετε. Ο λαός μας δεν ενδιαφέρεται πως θα το πείτε το νέο μνημόνιο, αν θα λέγεται συμφωνία, αν θα λέγεται συμβόλαιο ή πρόγραμμα αφού προς το παρόν παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο στην ουσία προτείνετε να το καλύψετε με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την εργαλειοθήκη του είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του” ανέφερε ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις μεταφράζονται σε σύνθλιψη κι άλλων προνοιακών επιδομάτων και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

“Ο λαός μας δεν πρέπει να μπερδεύεται με τα μεγάλα λόγια περί τέλους της λιτότητας” είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «ψίχουλα» τις υποσχέσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ψίχουλα είναι μία σύνταξη το χρόνο, κάτι παραπάνω από 1 ευρώ την ημέρα. Ψίχουλα είναι τα κουπόνια σίτισης, ψίχουλα είναι λίγο δωρεάν ρεύμα ίσα-ίσα για το θερμοσίφωνο. Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;”.

“Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε με την πείνα, τη φτώχεια και την ανέχεια. Δεν θα υποκύψουμε και θα δώσουμε τη μάχη κάθε λαϊκή οικογένεια, με ψηλά το κεφάλι, με πραγματική αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και αισιοδοξία, να μη λυγίσει στις δοκιμασίες. Κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι διάφοροι βουλευτές της συγκυβέρνησης που ανεβαίνουν στο βήμα. Δεν θα ανεχτούμε τα κόλπα που γίνονται για να μπερδέψουν το λαό. Γιατί είναι άλλο πράγμα να παλεύεις κατά της εξαθλίωσης, για ανακούφιση των ανέργων και για να βάλεις τέλος στη φτώχεια και την ανεργία και άλλο να υπόσχεσαι ότι θα ανακουφίσεις μόνο την ακραία φτώχεια και μάλιστα σε ένα πρόγραμμα 4ετίας” σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

“Η κρίση δεν αναγνωρίζεται ως κρίση καπιταλιστική, υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων… καταλαβαίνουμε πού πάει το πράγμα” συνέχισε ο γγ του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη φράση που έχει πει ο Γιάνης Βαρουφάκης περί “λιτού βίου”:

“Μάλιστα την θεωρείτε ως κρίση μιας κακής διαχείρισης των εσόδων του κράτους, ότι ο ελληνικός λαός έκανε έξοδα πάνω από τα έσοδα και γι’ αυτό απαιτήθηκε ατομικός και δημόσιος δανεισμός, εξ ου και τα καγιέν του κ. Βαρουφάκη και ο μη λιτός βίος που φταίει – λες και αυτά αφορούν τις λαϊκές οικογένειες και πολλά που θα τα λέγαμε και ευτράπελα αν δεν ήταν τραγικά για το τι μέτρα  προετοιμάζουν τέτοιες αναφορές για το λαό… Ή ότι φταίει η φοροδιαφυγή, αποκλειστικά και μόνο, η κομματική ρουσφετολογία, οι χαριστικές παροχές σε κάποιους φίλους επιχειρηματίες…;”

“Όσοι μιλάνε μόνο για κάποιους κλέφτες και διεφθαρμένους, για κλεπτοκρατία, για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για τη διαπλοκή, το κάνουν μόνο και μόνο για να απαλλαγούν ως κυβέρνηση από όποιες δεσμεύσεις είχαν απέναντι στο λαό και τους ψηφοφόρους τους ότι δήθεν θα έπαιρναν μέτρα κατά των μεγάλων μονοπωλιακών, επιχειρηματικών ομίλων. Τα ίδια έκαναν πάντα εναλλάξ οι εταίροι του δικομματισμού που γνωρίσαμε και τώρα του νέου διπολισμού” συμπλήρωσε.

 Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

 Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας: Έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ