Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Θα ξεπεραστούν οι καταστροφολόγοι

«Όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία να ξέρουν ότι θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις και θα τεθούν ολοκληρωτικά στο περιθώριο» είπε στην προγραμματική της ομιλία, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

«Το κοινό μας συμφέρον είναι να πετύχουν τις διαπραγματεύσεις. Αυτό πρέπει να καθορίσει τη στάση τους. Όλοι να σταθούν δίπλα μας και να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για να πετύχουμε καλύτερους όρους. Ας σταθούν δίπλα μας στη κοινή διαπίστωση ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ότι πρέπει να αποκτήσουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα και ότι πρέπει να συντρίψουμε τη φοροδιαφυγή» είπε η υφυπουργός.

Για τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «αυτή η νέα κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί όσους τη στηρίζουν, αλλά και να νιώσει το βάρος ότι σε αυτήν έχουν εναποθέσει το βάρος πολλοί, ακόμη και αυτοί που δεν την ψήφισαν».

Η κ. Τσαρουχά μίλησε όμως και για όσους σήμερα κάνουν δεύτερες σκέψεις. «Οι ηγεσίες οριοθέτησαν επακριβώς τις εθνικές προτεραιότητες. Όσο εύκολο είναι να πάτε σε εκλογές άλλο τόσο εύκολο είναι και για εμάς να αποχωρήσουμε. Ας διαφυλάξουμε όμως αυτό που μας ενώνει. Να το ενδυναμώσουμε ως τη μόνη εθνική ορθή επιλογή» είπε.

Ως προς τον τομέα ευθύνης της, υπογράμμισε την ανάγκη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να έχει ουσιαστικό επιτελικό και συντονιστικό ρόλο των φορέων του από τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο, ταυτόχρονα όμως να έχει και τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε να αποτελέσει πρότυπο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την περιφερειακή αποκέντρωση που παραμένει μεγάλο ζητούμενο στη χώρα. Για να λειτουργήσει, όπως τόνισε, ως πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας, για να προωθήσει τις επενδύσεις και να στηρίξει την αγορά στη Β. Ελλάδα.

Πηγή-φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ