Χουντής: Δεν παίζουμε ούτε μπλοφάρουμε

«Δεν παίζουμε, ούτε μπλοφάρουμε, όπως λένε μερικοί. Προσπαθούμε μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που είναι σφιχτά και δεσμευτικά, να επιδιώξουμε μια λύση επ’ ωφελεία και της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Επισήμανε μάλιστα πως σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, δεν θέλει να διαλύσει την ΕΕ, δεν θέλει να επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εργαζόμενους, θέλει μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ανέφερε πως «δεν μπορεί να αποπληρωθεί αυτό το χρέος, θέλουμε μια άλλη αντιμετώπιση», επισημαίνοντας μεν πως «δεν αγνοούμε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» σημειώνοντας ωστόσο πως για πολλές από τις δεσμεύσεις «είχαμε αγωνιστεί» να μην γίνουν θεσμικές λειτουργίες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Παράλληλα, ο Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευσης απηύθυνε το ερώτημα αν «αντιλαμβάνεται ως ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου να λέμε συνεχώς ναι σε ότι θέλει η κα Μέρκελ και σε ότι ενδεχομένως δεν θέλει κι αν το πει η Γερμανία έγινε, αν δεν το πει δεν έγινε;» για να προσθέσει «αν έτσι αντιλαμβάνεστε την ευρωπαϊκή προοπτική μιας χώρας ισοτίμου, τους κακομάθαμε».

 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος:  Ήμασταν πατριώτες κατά 70% και δοσίλογοι κατά 30%;

Μπαλτάς: Κυρία Μέρκελ πείτε μας που κάνουμε λάθος;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ