Κυβερνητικές πηγές: O καγκελάριος της Αυστρίας θα στηρίξει το αίτημα της Ελλάδας

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που σημειώνουν ότι ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε τη σημασία και την ανάγκη που υπάρχει για να προκύψει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Φάιμαν θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θεωρεί σημαντικό να δώσει η Ελλάδα διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα. Με την τελευταία, άλλωστε, ο καγκελάριος συμφωνεί και θα την υποστηρίξει ως θέση στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμφωνία, υπήρξε και στο θέμα της Ρωσίας. Κοινή θέση τόσο του Αυστριακού καγκελάριου όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων, επισημαίνουν από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας:  Όλοι έχουμε συμφέρον να καταλήξουμε σε συμφωνία

Βιέννη-Υποδοχή στον Τσίπρα με πλακάτ για διαγραφή του χρέους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ