Φώφη Γεννηματά: Το μνημόνιο τελείωσε το Δεκέμβριο

«Για να μην παίζουμε με τις λέξεις το μνημόνιο τελείωσε το Δεκέμβριο», ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή.

«Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Κυβέρνηση του δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ανεξάρτητα από το ύφος των ανακοινώσεων των υπουργών του  -στο παρελθόν άλλωστε  και άλλοι έσκισαν μνημόνια, ενώ δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ούτε ένα ευρώ από τα 18 δις ισοδύναμα των τριών Ζαππείων- αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα».

Όπως σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, «η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί για το αυτονόητο, δηλαδή όχι από τον τρόπο της διαπραγμάτευσης, αλλά από το αποτέλεσμα της».

«Αν καταφέρει δηλαδή να έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είτε η προηγούμενη κυβέρνηση εξασφάλισε, είτε δρομολόγησε και θα γίνονταν με βεβαιότητα πράξη αν δεν προκηρύσσονταν εκλογές», υπογράμμισε.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  πρέπει να πετύχει να δεσμευτούν οι εταίροι μας σε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα.  Να πετύχει νέες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος. Να υπερασπιστεί την εφαρμογή της πιστωτικής προληπτικής γραμμής 10,9 δισ.  Και τέλος να φύγει η τρόικα», επεσήμανε. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρεπούση: Πολύ πειστικός ο Βαρουφάκης

Άδωνις: Θα μας πάνε στα βράχια γιατί είναι άσχετοι – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Μητσοτάκη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ