Άδωνις: Δεν σας άρεσαν τα τρενάκια μου…

Το παράπονό του για την παρομοίωση με τα τρενάκια που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά εξέφρασε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Ο Κρούγκμαν μας παρουσιάζει σαν δύο φορτηγά που πάνε να συγκρουστούν. Τα τραίνα όμως δεν σας άρεσαν” έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

 

 

Αφορμή αποτέλεσε ένα άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times, καθώς χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο παράδειγμα. Ο κ. Κρούγκμαν κάνει λόγο για μια “πολύ επικίνδυνη αντιπαράθεση, η οποία δεν εντάσσεται στα πλαίσια της διπλωματίας, ως συνήθως”.

Παρομοιάζει την Ελλάδα και τους εταίρους ως δύο φορτηγά γεμάτα με εκρηκτικές ύλες που τρέχουν σε αντίθετη κατεύθυνση πάνω σε έναν στενό ορεινό δρόμο. “Και τα δύο είναι απρόθυμα να κάνουν στην άκρη. Μένει να δούμε ποιος οδηγός θα κάνει πρώτος την «κότα», γράφει ο Κρούγκμαν στο άρθρο του με τίτλο “A Game of Chicken”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης προεκλογικά είχε παρουσιάσει ένα βίντεο με δύο τρενάκια πάνω σε ένα γραφείο. 

Τα ένα τρενάκι, το μικρό, όπως περιέγραφε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι η Ελλάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το μεγάλο τρένο, πάντα κατά τον ίδιο, είναι η Ευρώπη, η οποία πατά σε συγκεκριμένη διαδρομή.

«Όταν το μικρό τρενάκι της Ελλάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα συγκρουστεί με το μεγάλο τρενάκι της ΕΕ τότε τι θα γίνει; Μπουμ!», έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

 

Διαβάστε επίσης

Τι δώρο έκανε ο Καραμέρος στον Άδωνι;

Τα τρενάκια του Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ