Βόζεμπεργκ: Ήταν μια καθαρή, σκληρή ήττα

Για «σκληρή και καθαρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας» έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Real Fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πιστεύω ότι ήταν μια καθαρή ήττα, μια σκληρή ήττα, δεν μένω στους αριθμούς, γιατί αν μείνω στους αριθμούς, πάλι θα επιβεβαιωθώ από το γεγονός ότι έχουμε τη μικρότερη αριθμητικά κοινοβουλευτική ομάδα από την μεταπολίτευση. Για μένα ήταν μία ήττα σκληρή και είναι πολλά τα αίτια. Η άποψή μου σε μία πρόχειρη προσέγγιση, γιατί επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ στις 19 του μηνός που ορίστηκε η ημέρα από τον πρόεδρο, ότι χάσαμε το κέντρο, χάσαμε την ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Λίγο πολύ στραφήκαμε περισσότερο στα δεξιά και ξεχνάμε ίσως ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η κεντροδεξιά παράταξη. Κάπου πήραμε αποστάσεις από το κέντρο, αν αυτό μπορεί να αποτιμηθεί σε αριθμούς, χάσαμε πάρα πολλούς ψηφοφόρους και βεβαίως κατά την άποψή μου δεν εξηγήσαμε και στους πολίτες ποια καλά γίναν αυτά τα 2,5 χρόνια διότι γίναν καλά, πήραμε και κάποια λαϊκά μέτρα όταν άρχισε να το επιτρέπει η οικονομία. Αλλά, αντί γι΄αυτό στην προεκλογική εκστρατεία εστιάσαμε σε αντιπολιτευτικούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφορισμούς, κάτι οποίο κατά την άποψή μου κόστισε».

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολίασε και τη δήλωση του τέως γενικού γραμματέα του κόμματος Τάκη Μπαλτάκου στον Real Fm 97,8.

«Δεν άκουσα τον κ. Μπαλτάκο τον οποίο εκτιμώ πολύ ως συνάδελφο, είναι άριστος δικηγόρος. Αν έκανε μια τέτοια δήλωση, που την έκανε αφού μου τη μεταφέρετε, θα σας πω ότι συμφωνώ μαζί του. Δηλαδή, μια διαπραγμάτευση η οποία τώρα ξεκίνησε και έχει δείξει ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να κάνει τη διαπραγμάτευση, εμείς, ως Ελληνες πρέπει να σταθούμε δίπλα της. Αυτή είναι η αρχή μου. Και να σταθούμε δίπλα της σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα είναι στη σωστή κατεύθυνση για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της η χώρα ομαλά και να μπορεί να χρηματοδοτείται και να μπορεί να επιβιώνει. Βέβαια, θα σταθώ επιφυλακτική μέχρι να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», σημείωσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ