Στυλιανίδης: Η ΝΔ έχασε γιατί αποξενώθηκε από το λαϊκό της πρόσωπο

Αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά άφησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας  στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το European Centre for Workers’ Questions (EZA).  

“Η παράταξη πρέπει να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία και να προσδιορίσει το νέο ιδεολογικοπολιτικό της στίγμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα. 

“Η ΝΔ έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά διότι απομακρύνθηκε από τον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Αποξενώθηκε από παραδοσιακές αλλά και νέες δυναμικές κοινωνικές της συμμαχίες, όπως η μεσαία τάξη (δηλαδή: οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι ένστολοι, κλπ.). Εφήρμοσε επί μακρόν με το φανατισμό κάποιων νεοφώτιστων στελεχών, έκτακτες πολιτικές διάσωσης που έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξης και έτσι εγκλωβίστηκε σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και μερικές φορές σε μια απαράδεκτη ακροδεξιά ρητορική. Δεν υπερασπίστηκε πειστικά το μεσαίο χώρο και αποξενώθηκε από το λαϊκό της πρόσωπο, εμφανίζοντάς το ως δήθεν λαϊκίστικο” τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

“Η αντικατάσταση της «ήπιας προσαρμογής» του Κώστα Καραμανλή με το «δόγμα του σοκ» του Αντώνη Σαμαρά, την έφερε αντιμέτωπη με την κοινωνία και επιβεβαίωσε την άποψη ότι καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτύχει όταν έχει την κοινωνία απέναντι. Αυτή η εξέλιξη εμπεριέχει την ελπίδα για αυτοκριτική, ανασυγκρότηση του χώρου και επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος προς πιο ανοιχτές, μετριοπαθείς και κοινωνικά δίκαιες αντιλήψεις”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

 Διαβάστε επίσης

Καραμανλής- Στυλιανίδης και Σκρέκας στην ομιλία Σαμαρά – ΦΩΤΟ

Ο Καραμανλής παρακολουθεί την ομιλία Σαμαρά – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ