Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά θετική για την Ελλάδα

«Επιδιώκουμε μια πολιτική συμφωνία με την Ευρώπη και το πλαίσιο συζήτησης είναι τώρα υπαρκτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, αλλά το μήνυμα πολύ θετικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί διαρρηγνύεται το ασφυκτικό πλαίσιο επιλογών».

«Το διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης στηρίζεται όχι μόνον στην πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στην αποτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η λογική “ένα κουστούμι γι’ όλους” δεν δουλεύει» τόνισε ο υπουργός κατά την παρουσίαση βιβλίου και υπογράμμισε ότι «ανοίγονται νέες δυνατότητες για τη στροφή της Ελλάδας σε μια κανονικότητα».

Ως κεντρικές ιδέες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση ανέφερε τη «μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων όπως δείχνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος και οι οποίες δεν προβλέπονταν από το μνημόνιο παρά μόνον η αποδυνάμωση και συρρίκνωσή του και τρίτον η αλλαγή των σχέσεων κράτους και ιδιωτικού τομέα για την οποία πρέπει να ληφθούν θαρραλέα μέτρα».

Ως προς το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί, είπε ότι παραμένει ζητούμενο και έθεσε τις βασικές παραμέτρους, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο η οικονομία να είναι τραπεζοκεντρική.

 

 

Διαβάστε επίσης;

Εγκρίθηκε η επέκταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ