Μαξίμου: Καμία “κωλοτούμπα” για το χρέος

Καμιά κωλοτούμπα δεν έχει γίνει στο ζήτημα του χρέους, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. 

“Πάγια θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη” επισημαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. “Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκη σε βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν” αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το μέλλον της τρόικας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε. “Δεν είναι μόνο ο Γιουνκέρ αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ. –θυμίζουμε την αρχική άρνηση του Β. Σόιμπλε ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει». Δημοσιεύματα, πάντως,  ξένων εφημερίδων κάνουν λόγο για «μια αναμφισβήτητη νίκη» της νέας κυβέρνησης” αναφέρουν. 

Στο Μαξίμου τονίζουν ότι  είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας και αναφέρονται στη δήλωση του Ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο ότι «Οι πολιτικές της λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει».

“Η ατζέντα της χώρας, πλέον, είναι η ανακούφιση των πολιτών και όχι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα σε νοσοκομεία, τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα” προσθέτουν. 

Σημειώνεται ότι απόψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο με μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο Intercontinental de laVille.

 

Διαβάστε επίσης

Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποιο εργαλείο χρειάζεται -ΒΙΝΤΕΟ 

 Φάιμαν: Δεν ήταν και τόσο λαμπρός ο ρόλος της τρόικας 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ