ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις Καμμένου προκαλούν πολιτικό θέμα

«Σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό θέμα» προκαλούν, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου για την ελληνική ιθαγένεια.

 «Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ κ Καμμένου περί “κόκκινων γραμμών” στο θέμα της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα δημιουργούν σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό θέμα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Είναι πολύ πρόσφατες οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αρμόδιας Αν. Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου που αποδέχονται και στηρίζουν το αίτημα των παιδιών μεταναστών για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που πέρα από κάθε αμφιβολία δικαιούνται».

«Θυμίζουμε ότι μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και θέματα ιθαγένειας δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Ελπίζουμε οι “κόκκινες γραμμές” του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους “συμβιβασμούς”  του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία  επιθυμεί», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου με πρότεινε για πρωθυπουργό αλλά δεν το εννοούσε – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: Φεύγω από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: Ο πρώτος που έδιωξε την τρόικα ήμουν εγώ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ