Στυλιανίδης: Η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, και εξέφρασε την ανάγκη να γίνει αυτοκριτική στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σχολίασε και τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης.

«Πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή. Χάσαμε την εκλογική μάχη αλλά η πολιτική μάχη συνεχίζεται και η έκβασή της θα κριθεί από την κομβική απόφαση που θα κριθεί να πάρει η κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές. Η να τα βρει με την Ευρώπη και να μην βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, αλλά θα έχει τριγμούς στο εσωτερικό του, η να μην τα βρει και να πάει τη χώρα σε περιπέτειες πράγμα που το απευχόμαστε όλοι».

«Επικοινωνιακά είναι σωστά τα πρώτα βήματα αλλά δεν βλέπω όμως ουσία. Απλά αλλάζουμε τα ονόματα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει εμείς να προχωρήσουμε σε κάποιες μεταρρυθμίσεις για να πάρουμε τα χρήματα του προγράμματος ή δεν θα προχωρήσουμε και δεν θα πάρουμε τα χρήματα που τα χρειαζόμαστε και θα έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Είμαι από αυτούς που από την πρώτη στιγμή, παραδέχθηκαν την εκλογική ήττα και συνεχάρησαν την κυβέρνηση και της ευχηθήκαν καλή επιτυχία. Θεωρώ ότι αυτές τις δύο παραδοχές αν δεν τις κάνουμε δεν είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον νέο ιστορικό κύκλο που ξεκινά. Θα πρέπει να αξιολογήσουν τα λάθη, να αποδώσουν ευθύνες και να έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό που δεν θα κοιτά προς την άκρα αριστερά αλλά προς το κέντρο», σημείωσε ακόμα ο κ. Στυλιανίδης και επισήμανε:

«Το άγχος μου δεν είναι να επισημάνω αν υπήρξε ήττα η όχι. Το άγχος μου το μεγάλο είναι η αναγκαιότητα να αξιολογήσουμε τα όποια λάθη έγιναν, για να ανασυγκροτηθούμε γιατί πιστεύω ότι σύντομα, η παράταξη αυτή μπορεί να χρειαστεί να παίξει πάλι έναν ιστορικό ρόλο».

«Δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους αλλά με διάλογο. Πρέπει συλλογικά να ανοίξει αυτή η διαδικασία της συζήτησης, σε όλα τα όργανα. Να διορθώσουμε τα λάθη και να οριοθετήσουμε τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα που θα ακολουθήσουμε. Το θέμα ηγεσίας προκύπτει ή δεν προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες. Θα ήταν λάθος ο καθένας μας ατομικά να θέτει τέτοια ζητήματα», συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή:

«Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μια χρυσή πολιτική εφεδρεία. Δεν μπορεί να αναλωθεί ούτε ως κομματάρχης ούτε ως μέρος ενός τρέχοντος παιχνιδιού. Είναι μία εφεδρεία που εύχομαι να μην τη χρειαστεί η χώρα και ως τέτοια, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και να την προστατεύουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ