Στηρίζει την επιλογή Βαρουφάκη το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, στηρίζει την επιλογή Βαρουφάκη για την εταιρεία – σύμβουλο σε θέματα δημοσίου χρέους, ενώ αναφέρεται και στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είδαμε ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους τη Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του ΟΔΔΗΧ την κρίσιμη περίοδο των μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 – Μάρτιος 2012). Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Είναι τώρα καιρός να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του την σημασία που είχε η δραστική παρέμβαση στο χρέος που συντελέστηκε στις 9 Μαρτίου 2012 με το δραστικό κούρεμα και τη ριζική αναδιάρθρωση του. Αναδιάρθρωση που εμπεριέχει και τη δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω μείωση, μέσα από την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των κρίσιμων παραμέτρων, μόλις διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για τη περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup. Αρκεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η μόνη υπάρχουσα και η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική», σημείωσε ακόμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ