Συγχαρητήρια στον Τσίπρα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της Πρωθυπουργίας απέστειλαν προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, καθώς και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

Στο τηλεγράφημά του, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσφωνεί τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας με τη φράση «Φίλε Πρόεδρε» και τον συγχαίρει «επί τη επαξία εκλογή του». Ακόμη του εύχεται κάθε επιτυχία και ενίσχυση στα υψηλά καθήκοντά του «προς λυσιτελήν αντιμετώπισιν των χρονιζόντων προβλημάτων της Πατρίδος ημών, ως και προς δημιουργικήν ανασύνταξιν των υγειών δυνάμεων αυτής, και ταχείαν έξοδον εκ των συμπληγάδων της ιστορικής δυσμενούς συγκυρίας».

Συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εύχεται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΚΑ Γιάννης Σιόκας και η γγ Άρτεμις Γεροντάκη.

«Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε από εσάς να μάς οδηγήσετε σε πρόοδο και ευημερία, έτσι ώστε η χώρα μας να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ιστορία και την προσφορά της στον κόσμο» αναφέρουν στην επιστολή, και διαβεβαιώνουν για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια εκ μέρους της Αλεξανδρειανής κοινότητας, εκφράζοντας την προσδοκία «να ενσκύψει στα προβλήματα του αποδήμου και δη του αιγυπτιώτη ελληνισμού».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ