Γιατί ο Βαρουφάκης γράφει το “Γιάννης” με ένα “ν”

Πολλοί ίσως να έχουν προσέξει ότι νέος υπουργός Οικονομικών, γράφει το όνομά του με ένα “ν” και όχι, δηλαδή Γιάνης και όχι Γιάννης. 

Εύλογα λοιπόν τους δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο μπορεί να το κάνει αυτό. Για το θέμα είχε απαντήσει παλαιότερα ο κ. Βαρουφάκης και όπως είχε πει είχε “αισθητικό” πρόβλημα με τα δύο “ν”. Μάλιστα γράφει το όνομά του κατ’ αυτόν τον τρόπο από το δημοτικό.

 

“Είχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο “ν”, δεν μ’ άρεσαν από το Δημοτικό. Και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα “ν” και είχα μια δασκάλα, τετάρτη δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες, που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα “ν” ” είχε δηλώσει.

“Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα “ν”, και λέω “να το”. Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις”, είχε απαντήσει ο νέος τσάρος της οικονομίας. 

 

Διαβάστε επίσης

Άγρια κόντρα του Βενιζέλου με τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Ο Βαρουφάκης και τα video games – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ