Σουλτς: Μιλήσαμε ειλικρινά με τον κ. Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Ιδιαίτερη τιμή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το γεγονός ότι ήταν ο «πρώτος επίσημος προσκεκλημένος του νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργού της Ελλάδας» και επανέλαβε πολλές φορές ότι η συζήτηση μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής.

Όπως είπε ο κ. Σουλτς «σπάνια είχα αισθανθεί να έχω συζητήσει τόσο ειλικρινά, να έχουμε μπει σε θέματα ουσίας. Γιατί υπάρχουν οι φράσεις που λέγονται συνήθως όπως για μια εποικοδομητική συζήτηση αλλά αυτή τη φορά πρέπει να επισημάνω ότι συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα ενώ άλλα χρήζουν περαιτέρω συζήτησης».

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η νέα κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες αλλά θα προωθήσει τις θέσεις της μέσω διαβουλεύσεων.

«Αυτό που συζητήσαμε ήταν ο αγώνας κατά της κοινωνικής αδικίας που συνδέεται με τη φοροδιαφυγή ενώ η πλούσιοι έστειλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό» επισήμανε ο κ. Σουλτς και είπε ότι και η ΕΕ σκοπεύει να καταθέσει για αυτό το θέμα συγκεκριμένα μέτρα.

«Κατά τη συζήτησή μας άκουσα ότι υπάρχουν θέματα που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά αυτά δεν τα αντιμετωπίζετε μέσω μονομερών πράξεων και με εμμονή αλλά στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους σας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Σε ανοιχτές συζητήσεις στην Ευρώπη κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να ακολουθήσετε μόνος σας το δικό σας δρόμο αλλά εγώ διαπίστωσα ότι δεν σκοπεύετε να κάνετε κάτι τέτοιο αλλά θα υπάρχουν διαφωνίες αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ζητάμε από κοινού λύσεις με τους εταίρους σας.

Σας είμαι ευγνώμων επειδή συζητήσαμε σε βάθος αυτά τα θέματα και που μου παρουσιάσατε τη δική σας άποψη. Ήταν μια συζήτηση κουραστική με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά είμαι ευγνώμων επειδή μιλήσαμε ειλικρινά άλλωστε αυτό κάναμε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μας θητείας μας για τις ευρωεκλογές» είπε εκφράζοντας την ευχή η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρας  ότι «η Ελλάδα χάρισε πολλά δώρα στην Ευρώπη αλά αυτό δεν αρκεί. Ο αγώνας της Ελλάδας για τη Δημοκρατία έχει να δείξει και πολλούς άντρες και γυναίκες που θυσιάστηκαν. Η Ελλάδα δεν έχει σχέση μόνο με τους αρχαίους χρόνους αλλά έχει να επιδείξει πολλά ακόμα και αυτός είναι ο δικός σας ρόλος».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης

Der Freitag: Τσίπρας και Μέρκελ ξεκίνησαν τον “χορό”

Γιούνκερ: Σεβόμαστε την εκλογική επιλογή της Ελλάδας, αλλά…

Δείτε το διάλογο Τσίπρα – Σουλτς μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ