Καζάνι που βράζει η ΝΔ – “Εμφύλιος” στην Μεσσηνία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει να επιτίθεται με σφοδρότητα στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης η κατάσταση που επικρατεί είναι έκρυθμη.

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων το σχόλιο της ΝΔ για την νέα κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του στην Συγγρού επιχειρεί με τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις να συσπειρώσει τα στελέχη της ΝΔ τα οποία όμως είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικά.

Ωστόσο τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που έχουν εξαφανιστεί από τα «τηλεοπτικά» παράθυρα αναμένουν τις κινήσεις του Α. Σαμαρά προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.

«Εμφύλιος» στην Μεσσηνία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου της ΝΔ, έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των «γαλάζιων» οι οποίοι ζητούν από τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την έδρα της Β Θεσσαλονίκης.

Στην Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήρθε πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές και η «γαλάζια» παράταξη μόλις έναν. Αυτό συνέβη λόγω του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ο μοναδικός βουλευτής που εξελέγη να είναι ο Α. Σαμαράς ο οποίος όμως ως αρχηγός κόμματος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρειες.

Τόσο ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, που ήρθε δεύτερος, όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας με επίσημες δηλώσεις τους, κάλεσαν τον Α. Σαμαρά να επιλέξει τη Β΄ Θεσσαλονίκης καθώς σε διαφορετική η Μεσσηνία ουσιαστικά δεν θα εκπροσωπείται.

«Στη Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!» τόνισε σε ανακοίνωση του ο Γ. Λαμπρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας σημείωσε « Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης «Η Μεσσηνία και η ΝΔ θα εκπροσωπηθούν άξια και δυναμικά από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, όπως έκανε όλα αυτά χρόνια. Άλλωστε, δεν έπαψε ποτέ, στην ψυχή του και στον πολιτικό του Βίο να είναι Βουλευτής Μεσσηνίας».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ξεκαθάρισε: «Ο Πρόεδρός μας, με τη χθεσινή του επιστολή, διευκρίνισε σε όλους, την απόφασή του για την επιλογή της βουλευτικής του έδρας. Η υποψηφιότητά του στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα».

 

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Αβραμόπουλο να πει ναι η ΝΔ

Οι επόμενες κινήσεις του Σαμαρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ