ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε σε μια μέρα αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια

Για μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα που αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. “Aυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα, μόνο 10 Υπουργεία”, επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη.

“Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ” είχε δηλώσει ο κ. Καραγκούνης νωρίτερα σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση.

“Κυβέρνηση με 10 αντί 18 Υπουργεία. Κυβέρνηση με 13 Υπουργούς  αντί 19. Κυβέρνηση με 5 Υφυπουργούς αντί για 20” λένε, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο, αντί για Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Επίσης, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο αντιπρόεδρος Κυβέρνησης θα έχει την ευθύνη συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Ο Υπουργός Επικρατείας με ευθύνη Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργό Τέρενς Κουίκ θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης θα εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης – BINTEO

Αυτοί ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο

Αυτά είναι τα 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ