Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο

Τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα και όχι τα exit polls αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να εξάγουν τα τελικά συμπεράσματα τους, με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις να συζητούνται σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του κόμματος υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε, όπως έχει πει επανειλημμένα ο κ. Βενιζέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, ένα συνέδριο των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν, δημοκρατικό, ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα θέματα ανοικτά. Επισημάνθηκε, επιπλέον, η θέση του κόμματος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται χωρίς ευρύτερες συνεργασίες και ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπωθεί καθαρά για συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Αφήνοντας αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς προς τον κ. Παπανδρέου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη σύσκεψη υποστηρίχθηκε ότι εάν χαθεί η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο και πως ακόμα αν το τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, οι ευθύνες αυτές θα είναι ασυγχώρητες παραταξιακά και εθνικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, το ΠΑΣΟΚ είπε προεκλογικά με ακρίβεια την απόλυτη αλήθεια, ότι αντιστάθηκε στον εκφοβισμό της ΝΔ και τον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να πει «δεν ήξερα» και πως το ΠΑΣΟΚ εύχεται να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και πως θα αγωνιστεί για να αποτρέψει το χειρότερο. Ακόμα, αναφέρθηκε ότι δικαιούνται να χαρούν όσοι θεωρούν ότι νίκησαν και πως όμως τα προβλήματα και οι κίνδυνοι δεν περιμένουν και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και αυτοσχεδιασμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκαν οι προθεσμίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και τονίστηκε ότι η χώρα πρέπει να δείξει άμεσα ότι είναι αξιόπιστη και ότι υπάρχει η συνέχεια του κράτους.

 Ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σύσκεψη και θα επιστρέψει αργότερα το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Παγωμάρα” στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα – ΤΩΡΑ

ΝΔ: Τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα

Ο Θεοδωράκης δείχνει που θα κάθονται οι βουλευτές του – ΦΩΤΟ

Άδωνις: Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος – ΒΙΝΤΕΟ – ΤΩΡΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ