“Η ΕΕ δεν θα πρέπει τώρα να προκαλεί τους Έλληνες”

Την πεποίθησή του ότι η χώρα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει τώρα να προκαλεί τους Έλληνες, εκφράζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», αναφερόμενος στις εκλογές που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Ως προς μια πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι το ερώτημα είναι με ποιόν θα σχηματίσει κυβέρνηση, και ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μάλλον μετριοπαθείς δυνάμεις.

Κατά την άποψή του, όταν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν καλό αυτή να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ.

«Θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό δρόμο με την Ελλάδα», τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στην «Έστεραϊχ».

Ήδη, πριν τρεις εβδομάδες και την περίοδο που κορυφωνόταν η εικοτολογία για το “Grexit”, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε απευθύνει νουθεσίες προς τη Γερμανία για «αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

«Δεν είναι ούτε εύστοχο να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα», είχε επισημάνει ο Αυστριακός υπουργός, απευθυνόμενος προφανώς προς την ηγεσία του αδελφού κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στα γραφεία της ΝΔ ο Σαμαράς 

Απρόσμενη πολιτική συνάντηση στην Κηφισιά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ