Ηλίας Λιβάνης: H ελπίδα θα γίνει πράξη

«Αυτές τις 14 ημέρες του δύσκολου αλλά ωραίου προεκλογικού αγώνα μού δόθηκε η ευκαιρία να δω ξανά την καταστροφή που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και ΣαμαράΒενιζέλου στην πραγματική οικονομία», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Ηλίας Λιβάνης και συμπληρώνει:

«Η αγορά κατέρρευσε. Ήδη μετράμε 350.000 λουκέτα σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ανεργία έπληξε 1.500.000 Έλληνες, με μεγαλύτερα θύματα τους νέους και τις γυναίκες. Και αυτά δεν είναι αριθμοί, είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι. Είναι η πραγματικότητα που αντίκρισα περιοδεύοντας στις γειτονιές της Β’ Αθήνας. Στο Μοσχάτο, το Περιστέρι, στην Πετρούπολη, την Καλλιθέα, τη Νέα Ιωνία, τους Αγίους Αναργύρους, το Ίλιον αλλά και  στο Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια,  τη Γλυφάδα η κατάσταση είναι εφιαλτική».

Όπως τονίζει ο Ηλίας Λιβάνης «το μόνο που επέφερε η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας είναι αναξιοπρέπεια, καταστροφή, απόγνωση  και κοινωνική αποσύνθεση».

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει «η νέα γενιά μεταναστεύει στο εξωτερικό και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, οι απόμαχοι της ζωής, μετράνε τα λιγοστά τους χρήματα για να εξασφαλίσουν τα βασικά. Και όποιος χαρακτηρίζει αυτές τις αλήθειες «λαϊκισμό», μάλλον δεν έχει περάσει από τις συνοικίες της πρωτεύουσας».

«Μπορεί η χώρα να βγει από αυτή τη μιζέρια με την ίδια συνταγή και τα ίδια υλικά; Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε συνειδητά από τους «εγγυητές της σωτηρίας» καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα στρατηγική για την πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες. Η προοπτική της επικράτησης και της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει κιόλας αποτελέσματα. Τα πρώτα μηνύματα από την Ευρώπη και τον κόσμο έχουν έρθει. Είναι θετικά, είναι ελπιδοφόρα. Γιατί πάντα η ελπίδα θα νικάει τον φόβο», καταλήγει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το STAR – ΒΙΝΤΕΟ

Διέρρηξαν το σπίτι του Γιώργου Βαρεμένου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ