Παππάς: Θα είμαστε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Real Fm 97, 8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Η ουσία βρίσκεται στο ότι έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση στην Ευρώπη, αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, πολιτικές φτωχοποίησης που συνιστούν την ουσία του μνημονίου. Αυτή είναι η ουσία του μνημονίου, το γεγονός ότι οι μισθωτοί δεν έχουν τις τριετίες τους, το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι έχουν εγγυημένη μόνο την κατώτατη σύνταξη. Το γεγονός ότι οι απολύσεις θα απελευθερωθούν, ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, αυτό το πλέγμα των μέτρων που βάζει στο περιθώριο ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας», τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Αυτή είναι η ουσία του μνημονίου και αυτή η ουσία ακυρώνεται από την επόμενη των εκλογών. Θα διεκδικήσουμε ένα πρόγραμμα πιο ομαλής προσαρμογής των δημοσιονομικών, χωρίς το 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα ετησίως, και μία σειρά από άλλα πράγματα στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός τούτου, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα να χαθεί το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης μετά και τις ανακοινώσεις Ντράγκι ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας απάντησε: «Κάθε άλλο. Θα είμαστε με συμφωνημένο πρόγραμμα με τους εταίρους σε πλαίσιο σταθερότητας και κυρίως ανάκαμψης και ανάτασης της εσωτερικής αγοράς και της οικονομίας μας συνολικότερα»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ