Βενιζέλος: “Εμείς είμαστε το αντίβαρο και ο εγγυητής” – ΒΙΝΤΕΟ

“Η χρήσιμη ψήφος είναι σε εμάς, εμείς είμαστε το αντίβαρο και ο εγγυητής”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε σχετικά με τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Σημείωσε ότι είμαστε ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με τους εταίρους, από την οριστική έξοδο από το μνημόνιο, από τη νέα φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν είναι νέο μνημόνιο, αλλά το προοίμιο της απόλυτης ομαλοποίησης. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στην κάλπη, τις τράπεζες να λειτουργούν, να έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, για να συμπληρώσει ότι ο λαός θα κρίνει την Κυριακή. Ερωτηθείς εάν αυτό θα ισχύει και τη Δευτέρα, είπε πως δεν αμφιβάλλει, ότι το εύχεται, ότι γι’ αυτό αγωνίζεται και πως αυτό θα ισχύει αλλά πρέπει ο λαός να κάνει τη σωστή επιλογή.

Μίλησε για τεχνητή τυφλή πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια, για να προσθέσει ότι αν δεν πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή θα έχουμε αυτοδεσμευτεί στο μνημόνιο, θα μείνουμε όμηροι με πολύ κακούς όρους για την οικονομία. Υποστήριξε ότι αν η τρόικα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επρόκειτο να χαλαρώσουν θα το είχαν κάνει τώρα προεκλογικά. “Πιστεύετε ότι ήθελαν να μας βλάψουν εμάς πολιτικά και να ευνοήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μας χαρίστηκαν εμάς και θα χαριστούν σε μια νέα κυβέρνηση;”, διερωτήθηκε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εάν ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως εκπροσώπους της Μέρκελ, αυτό είναι προσβολή στον πατριωτισμό του κόμματος και των προσπαθειών του και τον κάλεσε, αν μπορεί, να φέρει από το Βερολίνο “το 1/10 από αυτά που έχουμε φέρει εμείς σε σχέση με τη βοήθεια της χώρας και την περικοπή του χρέους”.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα, δεν διεκδικεί υπουργικούς θώκους, αλλά ότι το ενδιαφέρει η εθνική στρατηγική, θέλει να είναι παράγοντας εγγυητικός, να βοηθήσει να υπάρξει συναίνεση. Πρέπει, είπε, να μπει το πρώτο κόμμα λόγω μπόνους, το δεύτερο και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. “Δεν συζητάμε μπακάλικα”, “δεν πρόκειται να αποδεχτούμε οποιαδήποτε προγραμματική επιλογή είναι βλαπτική για τη χώρα”, είπε, αναφέροντας ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που προσχώρησε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ. “Αν είμαστε στην αντιπολίτευση θα ασκήσουμε με πολύ μεγάλη ευθύνη τον ρόλο μας”, είπε και τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση να είναι στο πλευρό της εκάστοτε νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως είναι προφανές ότι η στάση του κ. Παπανδρέου λειτουργεί βλαπτικά για την παράταξη. Επισήμανε ότι διαψεύστηκαν οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τις εκλογές του 2012, όταν το κόμμα εμφανιζόταν στο μισό του ποσοστού που έλαβε τελικά στην κάλπη, για να υποστηρίξει ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, “αλλά θα τα δούμε από τη Δευτέρα και έπειτα, γιατί υπάρχει κι ένα θέμα με τις δημοσκοπήσεις σοβαρό”. Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα απάντησε: “Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια φαίνεται επιστημονική αδυναμία; Λέω, είμαι πολύ ευγενής” και χαρακτήρισε αυτό που λέει ως “εξόχως σοβαρό”. Είπε ότι δεν μίλησε για παρεμβάσεις, πρόσθεσε ότι κάτι συμβαίνει και ότι “φαίνεται πως οι συχνότητες του ΠΑΣΟΚ δεν συλλαμβάνονται από το εργαλείο αυτό”, για να συμπληρώσει πως ελπίζει να το καταγράψουν αυτό όσοι πρέπει.

Ερωτηθείς αν “έριξε” τον κ. Παπανδρέου, είπε: “έλος πια, όλοι έχουν παρακολουθήσει τα γεγονότα, ξέρουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες”. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε μετά τις Κάννες και ότι εν συνεχεία στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με αυτή.

Σε επισήμανση ότι ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν του πρότεινε να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ότι το πρότειναν κάποιοι άλλοι, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: “Καλά με συγχωρείτε θα παίζουμε τώρα… Εδώ βγήκε ο κ. Καρατζαφέρης και το είπε, ο κ. Σκανδαλίδης που ήταν παρών δίπλα μου όταν συνέβη αυτό”. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν είναι σωστό να είμαστε ανακριβείς στο δημόσιο λόγο για ιστορικά γεγονότα, απευθυνόμενοι ενώπιον του λαού, αυτό είναι ασυγχώρητο”. Ερωτηθείς τι απάντησε τότε στον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως του είπε ότι “αν νομίζει ότι θα διευκολυνθεί η χώρα και η κατάσταση και το δέχονται οι άλλοι Αρχηγοί, κάνε το, σε ευχαριστώ για την τιμή”. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ήξερε πως δεν πρόκειται να γίνει αυτό, ότι μετά επελέγη ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο ήθελαν πάρα πολλοί, όπως είπε, και πως ο κ. Παπδήμος ήθελε τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο. “Έχουμε υποστεί πολλά, είναι λάθος να κακοποιούμε την αλήθεια στον δημόσιο λόγο μας”, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

 

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ