Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή – ΒΙΝΤΕΟ

“Την Κυριακή, θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή” είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Ηράκλειο, ζητώντας από τους πολίτες να σηκώσουν το Κίνημα “όσο πιο ψηλά γίνεται”.

“Kάποιοι δεν θέλησαν να ακουστεί η φωνή μας. Επιχείρησαν τα πάντα. Να κακοποιήσουν το όνομά μας. Να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας. Ποιος μπορεί να κάμψει όμως αυτό το πάθος; Ποιος μπορεί να φιμώσει τις αξίες; Ποιος μπορεί να σταματήσει τη δύναμη των πολιτών; Κανείς. Στις 25, Φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο. Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει” τόνισε.

“Την Κυριακή, θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή! Σε όσους θέλουν να μας κάμψουν με νούμερα, απαντάμε την Κυριακή. Με το 100% του πάθους μας. Με το 100% της πίστης μας. Με το 100% της αποφασιστικότητάς μας. Ένα – ένα θα τα βρίσκουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που οδηγούν το Κίνημα στη Βουλή” , σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων να πουν “ναι” ή “όχι” στο δημοψήφισμα και κάλεσε τους Κρητικούς να δώσουν δύναμη στο Κίνημα, λέγοντας “η νίκη θα έλθει και πάλι από την Κρήτη”.

Επίσης, ανέφερε ότι “εμείς προτείναμε ελληνικό σχέδιο και δημοψήφισμα. Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει γι’ αυτά; Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας ελληνικό σχέδιο για τις μεγάλες τομές σε αλλαγές σε κράτος και οικονομία; Κανένας άλλος να λέει ότι πρέπει επιτέλους να εμπιστευθούμε τους πολίτες, την κρίση τους, μέσα από ένα δημοψήφισμα; Κάνουν ότι δεν ακούν. Κάνεις άλλος δεν μιλάει εκτός από το Κίνημα μας”.

“Γιατί φοβούνται τον ελληνικό λαό; Οι πολίτες ζητούν να τους εμπιστευθούμε, γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα;” ρώτησε.  Ακολούθως, ρώτησε αν τα κόμματα θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θα προσφέρουν λευκή επιταγή λέγοντας “Να την ξεχάσουν”.

Αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο, διευκρίνισε θα περιέχει δομικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε δημοψήφισμα .

Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι υπόλοιποι λένε “ναι” σε συνεργασίες, αλλά δεν λένε ούτε με ποιους ούτε με ποιους όρους θα συνεργασθούν, και τους κάλεσε από το Ηράκλειο να πάρουν θέση: “Θα δώσουν ψήφο στον Σαμαρά; Θα κάνουν δημοψήφισμα;” Οι ψηφοφόροι θέλουν να γνωρίζουν, τόνισε.

Αφού μίλησε “για καθαρές κουβέντες και όχι μισόλογα”, πρόσθεσε πως κάθε ψήφος στο Κίνημα δίνει φωνή στον πολίτη και είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον πολίτη, και πρόσθεσε “μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού”.

Εξάλλου κατά την ομιλία του υποστήριξε: “Κάποιοι δεν θέλησαν να ακουστεί η φωνή μας. Αλλά δεν θα καταφέρει να φιμώσει το δικό σας πάθος, να σταματήσει τις δίκες σας αξίες και παραδόσεις. Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι θα πει ανατροπή”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι “ξαναερχόμαστε επειδή πιστεύουμε στην κρίση του λαού” και συνέχισε λέγοντας πως κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι αποκατάσταση της αλήθειας των γεγονότων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, αυτές τις ημέρες έσπασε το πέπλο της σιωπής και της συνωμοσιολογίας. “Σπάσαμε τους μύθους, μιλήσαμε γι’ αυτούς που κατέκαψαν τη χώρα, είπαν ψέματα και μετά πήδησαν και από το καράβι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη για πατριωτικό καθήκον και “αποφάσεις δύσκολες αλλά πατριωτικές, που πάρθηκαν και δικαιώθηκαν απ’ αυτούς που τις πολεμούσαν λυσσαλέα”. Αναφερόμενος στις αποφάσεις αυτές, σημείωσε ότι “δεν θα τις παίρναμε αν δεν είχαμε παραλάβει μια χώρα που ήδη είχε βουλιάξει”.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι κάποιοι καπηλεύονται τις θυσίες του ελληνικού λαού, λέγοντας πως οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Παράλληλα, παρουσίασε μια σειρά από μέτρα που είχαν ληφθεί επί της πρωθυπουργίας του για νοικοκύρεμα του κράτους.

Τέλος, ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος του, τονίζοντας ότι “εμείς δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά από τη βάση των αρχών, των αξιών μας, της ιστορίας μας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ