Τσίπρας: Ο μόνος που θα χρεοκοπήσει είναι ο κ. Σαμαράς – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα, ζητώντας παράλληλα να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε “χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν”. 

“Η Ελλάδα από Δευτέρα γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία. Αν θέλετε όμως μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δεν θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ στο οποίο -όπως είπε- προπαγανδίζουν τη χρεοκοπία της χώρας. “Αυτά λέει θα συμβούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι δεν μπορούν να κρύψουν τους μύχιους πόθους τους. Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν, ότι θα διαψευστούν οικτρά”, ανέφερε.

“Την Κυριακή η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι περήφανα και προχωράει μπροστά, σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για την Ελλάδα. Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές” σημείωσε ζητώντας αυτοδυναμία.

“Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα.
Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ” είπε χαρακτηριστικά.

Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Τσίπρας “οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας”.

“Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας  είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι “Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο”.

“Γι’  αυτό σας καλούμε να μην αφήσετε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Και την Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έρχεται για να πάρει μια ιστορική ρεβάνς στο όνομα της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας και εθνικής αναγέννησης”, επισήμανε.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντρ��δεξιά, συντηρητική παράταξη, όπως αυτή που πολλοί ίσως θυμούνται.  Έχουμε απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά”.

“Χθες ο κ. Σαμαράς που προφανώς έχει χάσει απολύτως τη ψυχραιμία του, συμπλήρωσε τις παραληρηματικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, λέγοντας ότι δε θα αφήσει η χώρα να περάσει στους Κομμουνιστές. Τον αφήνουμε μόνο σε αυτή τη παραληρηματική κατάντια. Το κόμμα του κου Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το Κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος” υπογράμμισε.

“Ο κ. Σαμαράς αναδείχθηκε σε ευεργέτης της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Βάζοντας στις τσέπες των εκλεκτών του δημόσια έσοδα” σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι “την ίδια στιγμή που υπερφορολογεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, το 99% του λαού μας, ο κ. Σαμαράς, με φωτογραφικές νομοθετικές τροπολογίες, χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε φίλους”

“Θέλω να προειδοποιήσω τον κ. Σαμαρά: Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις.  Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν.

 

Οι δεσμεύσεις

“Έρχονται δήθεν απορημένο κάποιοι και μας ρωτάνε : που θα βρείτε τα λεφτά” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά. Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε”.

“Δεν κρατάμε μαγικό ραβδί. Όμως αν χρειαστεί μπορεί να κρατήσουμε όπως ο μυθικός Ηρακλής ρόπαλο για να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και να καθαρίσουμε την κόπρα του Αυγεία” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, αναλύοντας τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

-Eχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές”, είπε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε νομοθετικά την πρώτη κατοικία και ότι θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα απαγορεύσουμε με νόμο την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε, επίσης, δεσμευτεί ότι η ολιγαρχία θα πληρώσει – και θα το κάνουμε.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα τερματίσουμε τη διαπλοκή και θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στον τόπο – και θα το κάνουμε.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την Αχαΐα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ειδικό και στοχευμένο σχέδιο για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας και παράλληλα θα αναδειχθεί ο τουρισμός, ως συγκριτικό πλεονέκτημα, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τέλος, είπε ότι “κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της Πάτρας είναι η απόδοση στους πολίτες και στον δήμο της παραλιακής της ζώνης, γι’ αυτό και θα μετατρέψουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο δήμο Πατρέων”. Αυτή η πολύτιμη δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο, όπως ανέφερε, “από τη Δευτέρα μετράει μέρες”.

Δείτε τα βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

 

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει τον θάνατο της οικονομίας

Κουβέλης: Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ