Καμμένος: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις κόκκινες γραμμές μας – ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα εισέλθει στη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και παρουσίασε τις παραμέτρους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι επιπτώσεις των μνημονίων είναι ανθρωπιστικής κρίσης και όχι μόνο οικονομικής και πρόσθεσε ότι πρωταρχικό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής οικογένειας.

«Κρατήσαμε σταθερή στάση όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συνεπείς» είπε ο κ. Καμμένος, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κριθεί και είπε ότι η διάφορα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ «είναι πάνω από επτά μονάδες». Κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει να επιλέξει εάν θέλει μια αυτοδύναμη «και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τις κόκκινες γραμμές, σε θέματα όπως το μακεδονικό, το θέμα της Θράκης, τα εθνικά θέματα».

Τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προωθήσει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για επιχειρήσεις στο 7%, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε με έμφαση ότι θα επιδιώξει «την τιμωρία εκείνων που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, την αποκατάσταση αδικιών που επέφερε το PSI» και υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «εκείνων που αποφάσισαν το PSI». Έκανε λόγο για ειδικά δικαστήρια όσων αποφάσισαν την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο και με αφορμή ερώτηση για την «Ελληνικός Χρυσός» τόνισε πως «ό,τι υπογράφει τώρα η κυβέρνηση είναι για εμάς άκυρο» και ανέφερε ότι 12 βουλευτές του άντεξαν παρά τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν και κάλεσε τους ιθύνοντες του ΣΔΟΕ «να σταματήσουν να καίνε χαρτιά».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα αποδεχθεί «οποιοδήποτε πρόσωπο προτείνει ο κ. Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ότι έχει προτάσεις για τον ΠτΔ και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι ο ΠτΔ πρέπει να ενώνει τους Έλληνες», ενώ έκανε λόγο για «εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία της ΝΔ, με την οποία δεν έχουμε καμιά σχέση».

Είπε ακόμη ότι εάν έχει ισχυρό ποσοστό το κόμμα του, δεν θα απαιτηθούν συνεργασίες με αλλά κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τους κκ Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά και Θεοδωράκη.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που συμφωνούν με το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας για τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής» και εκτίμησε ότι «το βράδυ των εκλογών, οι βουλευτές της ΝΔ θα στραφούν κατά του κ. Σαμαρά».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων θα ασχοληθούμε και ποινικά μετά τις εκλογές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αποτελέσματα που δίνουν κάποιες εξ αυτών δεν είναι αξιόπιστα, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή, γιατί «δεν κινούμαστε βάσει δημοσκοπήσεων. Δεν προδώσαμε ποτέ τους πολίτες. Είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν μεταξύ αυτοδύναμης, αλαζονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασία με τους ΑΝ. ΕΛ. Πρέπει να επιλέξουν εάν αυτοί που θα πάρουν το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους, θέλουν να είναι από έναν χώρο, ή να υπάρχει κυβέρνηση από δύο χώρους για καλύτερη διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «ο Ζέρβας με το Βελουχιώτη συνεργάστηκαν και πέτυχαν να ανατινάξουν τη γέφυρα στον Γοργοπόταμο».

Για τα φορολογικά θέματα είπε ότι «εάν θέλουμε να δούμε επενδύσεις, πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική τη χώρα. Δεν θα συναινέσουμε στη φορολογία ακινήτων που δεν παράγουν πλούτο. Η πιο δίκαια φορολόγηση είναι αυτή του πραγματικού εισοδήματος, όπως γίνεται στις χώρες της Ευρώπης».

Αναφορικά με την οικονομία, παρέπεμψε στο τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του και είπε ότι «είναι ήδη εκτροχιασμένη, το τρενάκι έπεσε από τη γέφυρα. Δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα. Πρέπει να ξεκινήσει το τρενάκι πρώτα και μετά, να υπάρχουν εκείνοι που θα το κρατήσουν στις ράγες».

Επιτέθηκε στη ΝΔ με βαρείς χαρακτηρισμούς και την αποκάλεσε «συνονθύλευμα ακροδεξιών που δεν θα πέρναγαν ποτέ την πόρτα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, και μελών της Πολιτικής Άνοιξης που δεν τους ήξερε κανείς».

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, παρέπεμψε σε δηλώσεις όπως αυτές της κ. Λαγκάρντ και του κ. Γιούνκερ και επιτέθηκε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «την εκστρατεία φόβου. Αυτή η εικόνα της καταστροφής που παρουσιάζουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος αφορά μόνο τους ίδιους» είπε ο κ. Καμμένος.

Τάχθηκε υπέρ μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία σε ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο, είπε ότι μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε μετέχοντας είτε όχι σε κυβερνητικά αξιώματα, τόνισε όμως ότι θα ήθελε θέση υφυπουργού Θρησκευμάτων για το κόμμα του, ενώ είπε ότι «δεν θα εκβιάσει για τη συνεργασία».

Αναφέρθηκε στην παράνομη μετανάστευση και είπε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Ναυτιλίας, δεν χάθηκε ούτε μια ζωή, πρόσθεσε ότι η ζωή ενός ανθρώπου «είναι το ίδιο σημαντική, ό,τι και να είναι αυτός» και υπογράμμισε πως «στους παράνομους μετανάστες πρέπει να δοθεί χωρίς βία, χωρίς λογικές Βορίδη και Χρυσής Αυγής, η δυνατότητα να πάνε αλλού όπου μπορούν να ζήσουν, εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα».

Τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και να υποχρεωθεί η Τουρκία να τους πάρει πίσω «ή να καταργηθεί το Δουβλίνο 2, να δώσουμε χαρτιά στους μετανάστες για να πάνε στη Δυτική Ευρώπη. Ο Ολάντ είχε μιλήσει ακόμη και για αναστολή της συνθήκης Σένγκεν, εάν κινδύνευε η Γαλλία. Οι συνθήκες δεν είναι ταμπού όταν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας» είπε ο κ. Καμμένος.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο «σχέδιο Ανάν» ή έναν άλλον ΕΝΦΙΑ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση της δημόσιας Υγείας.

Χαρακτήρισε το Ποτάμι «κόμμα με σπόνσορες», με το οποίο απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας, είπε πως το συγκεκριμένο κόμμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι «έχουμε ένα μέτρο που θα ανακοινώσουμε στις 26 του μηνός», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ανθρώπους «που είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βορίδης και ο Πλεύρης. Ο Σαμαράς, αντί να στηρίξει Καραμανλή, στήριξε τη συμμορία του Κολλεγίου. Λυπάμαι που ο Καραμανλής ψήφισε όλα αυτά» είπε ο κ. Καμμένος.

Έκανε λόγο για «πλήρη αποσυσπείρωση της ΝΔ», ενώ είπε ότι «δεκάδες στελέχη της ΝΔ έρχονται σε εμάς, γιατί θεωρούν χαμένη ψήφο την ψήφο στη ΝΔ. Καθημερινά, η διαφορά μεγαλώνει και η δύναμη των ΑΝ.ΕΛ αυξάνεται. Μας ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ η επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η επαναφορά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι οι κόκκινες γραμμές μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Στόχος μας, να σταματήσει η χώρα να κυβερνάται με μέιλ» είπε ο κ. Καμμένος.

Τάχθηκε τέλος, υπέρ της κατασκευής γηπέδων για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, στις περιοχές που εδρεύουν.

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Αντώναρου…

Η αριστερά στα… 33.000 πόδια – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ