Βενιζέλος για Παπανδρέου: Ο χειρισμός του δημοψηφίσματος μας οδήγησε σε τραγική θέση – ΒΙΝΤΕΟ

«Δυστυχώς ο χειρισμός του δημοψηφίσματος και όλη η ιστορία που προκλήθηκε στο εκλογικό Σώμα στην κοινωνία στις διεθνείς αγορές στους εταίρους μας, μας οδήγησε σε μια θέση τραγική και αυτό είχε ως συνέπεια τελικά να πάμε στη συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη και να εμφανιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις την εποχή εκείνη με ποσοστά τα οποία ήταν 3 ή 4%», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του «ΑΝΤ-1».

Τη ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για μη γίνει αυτό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι αν γίνεται παρόμοια συζήτηση μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε μια «ενδιάμεση κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται εφάπαξ (σ.σ. άρα μπορούν να αλλάξουν) όπως και ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μόνο 35 δισ. ελληνικών ομολόγων, όσα, δηλαδή, έχουν μείνει σε χέρια ιδιωτών μετά το PSI.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε το όποιο σχετικό πρόβλημα στην πολιτική αβεβαιότητα και στην άρνηση αναγνώρισης της συνέχειας του κράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατανομή του κόστους μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι πρόκειται για ιστορική αδικία, να έχουν τα δύο κόμματα τουλάχιστον ίση ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα και αυτές να μοιράζονται άνισα. Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ για οικειοποίηση έργου, καθώς εμφανίζεται να έχει επιτύχει εκείνη όσα πετύχαμε εμείς.

Επέμεινε στις θέσεις του ότι το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν οι επιλογές της περιόδου 2010-2011, οι οποίες δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα στο κόμμα, το οποίο, την ίδια περίοδο, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν να κινείται σε ποσοστά 3-4%.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι η χρήσιμη ψήφος είναι στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε έμμεσα το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπονομευτή της παράταξης, το Ποτάμι ετερόκλητη συμμαχία και εξέφρασε την απορία του για τη μνημονιακή πορεία αντιμνημονιακών δυνάμεων, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν παράταση του μνημονίου.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ