Τσουκαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΦΝΙΑ το 2015

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Δημήτρης Τσουκαλάς, με δήλωσή του επισήμανε εκ νέου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2015 ενώ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία. Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχετική οδηγία, η οποία προβλέπει καλύτερη προστασία από τους κινδύνους που ενέχουν τα στεγαστικά δάνεια, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί την κυβέρνηση των δανειστών», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσουκαλάς και συνέχισε:

«Με τη διαδικασία αναγκαστικού συμψηφισμού για την πληρωμή χρεών στο Δημόσιο, κατάσχονται αγροτικά επιδόματα, επιστροφές φόρου εισοδήματος, ακόμα και τα κοινωνικά επιδόματα. Την ίδια στιγμή ισχύουν χαριστικές ρυθμίσεις σε ημέτερους που έχουν μεγάλα χρέη στο Δημόσιο».

«Ο ΕΝΦΙΑ επί παραδείγματι, θεσμοθετεί την επιδρομή στην ακίνητη ιδιοκτησία των λαϊκών στρωμάτων και τη λεηλασία του εισοδήματός τους. Σαν φόρος δεν μπορεί να βελτιωθεί, λόγω της αντιλαϊκής φιλοσοφίας του», επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2015, Εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών, τις επιδοτήσεις, τα επιδόματα και αξιοπρεπείς συντάξεις. Εγγυούμαστε ότι θα περιφρουρήσουμε την πρώτη κατοικία από την απληστία των τραπεζιτών, σταματώντας τους πλειστηριασμούς».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ