Σκανδαλίδης: Η χώρα έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εκλογές, αλλά και τη διάσπαση στον χώρο της κεντροαριστεράς.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη στεναχώρια και θλίψη γιατί αυτή την εξέλιξη δεν την προλάβαμε, την αφήσαμε να προχωρήσει. Βέβαια, είχε την αιτία της, ήταν οι πολιτικές που εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια, με τους συμβιβασμούς που κάναμε σε σχέση με τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική μας, τις αναγκαστικές επιλογές που οδήγησε σε αυτές η κρίση. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα πάντως αν από την αρχή συμπεριφερόμασταν κάπως διαφορετικά. Ωστόσο, η χώρα έχει ανάγκη αυτή την παράταξη και την έχει ανάγκη γιατί ήταν πάντα μία παράταξη που ένωνε τα διεστώτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης και συνέχισε:

«Μία παράταξη που χρησιμοποιούσε τη στρατηγική της εθνικής ενότητας απέναντι στον εμφύλιο διχασμό. Ήταν μία παράταξη που έδινε τη μάχη της για αξίες. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός και ομαλός πολιτικός βίος και πιστεύω ότι αυτό είναι το αποκούμπι μας για να ξαναξεκινήσουμε».

Στο ερώτημα αν μπορεί την επόμενη ημέρα να ξαναρχίσει η συζήτηση για μία μεγάλη και ενιαία κεντροαριστερά ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α Αθήνας τοποθετήθηκε λέγοντας: «Όχι μόνο να ξαναρχίσει η συζήτηση, αλλά πρέπει να ανοίξουμε, σε ότι μας αφορά τουλάχιστον, τις πόρτες σε κάθε κατεύθυνση. Γιατί πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί ο χώρος. Η χώρα δεν έχει μεγάλα περιθώρια. Ξέρετε πάρα πολύ καλά τι παραμονεύει τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση που θα βγει, όποια κι αν είναι αυτή, δεν έχει περιθώρια ανοχής. Ο χρόνος πιέζει αφόρητα, το στοίχημα είναι μπροστά μας, η ταμπακιέρα ανοίγει τον Φεβρουάριο και πρέπει εκεί οι Έλληνες να εμφανιστούν ενωμένοι και ισχυροί για να διεκδικήσουν το μέγιστο για την πατρίδα τους. Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο μία παράταξη που μπορεί και έχει μόνιμο χαρακτηριστικό της τη στρατηγική της εθνικής ενότητας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ