• Δρέττα: Γιατί στο Ποτάμι...

  12:53 μμ, Τρίτη 20 Ιάν 2015 12:53 μμ, Τρίτη 20 Ιάν 2015

  Η Αθηνά Δρέττα, υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών με «Το Ποτάμι» εξηγεί γιατί επέλεξε να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το συγκεκριμένο κόμμα.

  «Υπάρχουν στο μυαλό μου δυο βασικοί λόγοι για τους οποίους η επιλογή Ποτάμι είναι η μόνη αναγκαία και επιβεβλημένη επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

  Ο πρώτος αφορά στη πορεία της χώρας.

  Στη λύτρωση και τη σωτηρία της, που μερικοί τα χλευάζουν από άγνοια ή και απελπισία, στη σταθερή παραμονή της στην Ευρώπη. Μια επιλογή που οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με τη ψήφο, την αντοχή και την ανοχή τους τα τελευταία πέντε χρόνια και κινδυνεύει να χαθεί από ατύχημα ή και από επιλογή.

  Αφορά στην αλλαγή, ριζικά αλλά με ασφάλεια, ανατρεπτικά αλλά με προσήλωση στο δημοκρατικό κεκτημένο, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για ένα μέλλον ευημερίας και αξιοπρέπειας, χωρίς επιστροφή στην εποχή του μνημονίου και της απόγνωσης.

  Μετά τις εκλογές χρειάζεται ένας σταθερός, αξιόπιστος, ισχυρός κυβερνητικός εταίρος που μόνο Το Ποτάμι μπορεί να εγγυηθεί.

  Ο δεύτερος λόγος αφορά στην δημιουργία ενός τρίτου πόλου, που δε θα είναι «τσόντα», παρακολούθημα ή μπαλαντέρ ενός μικρού και στείρου δικομματισμού.

  Όσοι προσπαθήσαμε μέσα από τους 58 και γενικότερα από τη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ήρθαμε σε σύγκρουση με ανασφάλειες, φόβους, προσωπικές στρατηγικές, κομματικούς μηχανισμούς.

  Όσοι επιμένουμε ακόμα στη δημιουργία ενός ενδιάμεσου χώρου, που εκτείνεται πολιτικά από το ριζοσπαστικό κέντρο μέχρι τη μεταρρυθμιστική αριστερά, πρέπει ΤΩΡΑ να υποστηρίξουμε το Ποτάμι.

  Με αυτές τις λίγες και απλές σκέψεις αποφάσισα να είμαι υποψήφια με Το Ποτάμι στη Β´ Αθηνών».

  Η Αθηνά Δρέττα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμά της από το 1988 στον ιδιωτικό τομέα.

  Υπήρξε συντονίστρια του εθελοντικού Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου και χρηματοδοτήθηκε από το Interreg.

  Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιώντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, την ενοποίηση των κανονισμών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, τις αλλαγές στο φάρμακο.

  Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά.

  Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Αθήνα με το ψηφοδέλτιο «Υπερνομαρχία Πολιτών».

  Από το 2012 επέστρεψε στο Οδοντιατρείο της και φροντίζει τους ασθενείς της.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα