Πύρρος Δήμας: Δεν υπάρχουν σωτήρες απ’ έξω. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές

Στο γυμναστήριο “Μίλωνας” πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία το απόγευμα του Σαββάτου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Χρήστος Ιακώβου αλλά και οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και ο Γιώργος Τζελίλης.

“Οι περισσότεροι που συναντώ με ρωτάνε δύο πράγματα: Πρώτον, “βρε Πύρρο, τι θες και ασχολείσαι εσύ με την πολιτική; Σε αγαπούν όλοι οι Έλληνες, γιατί να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία;”. Απαντώ κι εγώ ξεκάθαρα” ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πυρρος Δήμας προσθέτοντας:

“Για μένα το ευκολότερο θα ήταν να μείνω απ’ έξω. Να κάτσω σπίτι μου με την οικογένεια μου που τη λατρεύω και να μείνω και στην Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών, την άλλη μεγάλη μου αγάπη.

Όμως από 7 χρονών έμαθα να αγωνίζομαι. Και ξέρω ότι τη ζωή σου τη φτιάχνεις μόνος σου με αγώνα, προσπάθεια και ψυχή. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Και ξέρω ότι αν θέλουμε να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Δεν υπάρχουν σωτήρες απ’ έξω, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Σήμερα κανείς δεν πρέπει να κοιτάει μόνο τη βολή του. Εγώ λοιπόν ξεβολεύτηκα και μπήκα στη μάχη. Και αν μπορώ να πείσω έστω και έναν πολίτη να πάρει μια σωστή απόφαση θεωρώ ότι έχω βοηθήσει την πατρίδα μας”.

Σχετικά με την επόμενη ερώτηση που είναι “γιατί με το ΠΑΣΟΚ” ο Πύρρος Δήμας δήλωσε ότι απαντάει:

 “Στηρίζω το ΠΑΣΟΚ επειδή και εκείνο στήριξε την Ελλάδα. Και το κάνω τώρα, στα δύσκολα, όταν άλλο που επί 10ετίες ευνοήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, το εγκαταλείπουν. Το ξέρω – το ξέρετε και εσείς – ότι το κίνημά μας περνάει μια δύσκολη πολιτική καμπή.

Δεν ζούμε τις πιο ένδοξες – εντός εισαγωγικών – στιγμές του κινήματός μας.

Ζούμε όμως μια εποχή όπου το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί μια μεγάλη εθνική αποστολή.

Που αγωνίζεται για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Που συμβάλει στη σταθερότητα, αλλά και στην ανάκαμψη της πατρίδας μας. Και που καταφέρνει, με όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, να πετυχαίνει το στόχο της”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε:

“Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι:

Προστασία των θυσιών του ελληνικού λαού ή γκρέμισμα αυτών που πετύχαμε και επιστροφή σε μια νέα περιπέτεια με ακόμα χειρότερους όρους;

Την πορεία μπροστά, μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορούν να το εγγυηθούν. Γι αυτό πρέπει η χώρα να έχει μια ισχυρή τρίτη λύση, έναν ισχυρό τρίτο πόλο”.

Ο Πύρρος Δήμας κατέληξε την ομιλία τους λέγοντας:

“Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τι έχω κάνει. Στέκομαι μπροστά σας με καθαρή συνείδηση και καθαρή ματιά και ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας. Η εμπειρία για μένα είναι πρωτόγνωρη γιατί κατεβαίνω πρώτη φορά με σταυρό. Εγώ δεν έχω ούτε μηχανισμούς, ούτε ρουσφέτια, ούτε τίποτα.

Ένα όνομα έχω, που ξέρετε ότι έχω χτίσει με κόπο και ιδρώτα. Στην πολιτική δεν μπήκα ούτε για τη δόξα, ούτε για τα χρήματα. Μπήκα γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι σε μια πολύ δύσκολη καμπή και χρειάζεται συνεργασίες και δύσκολες αποφάσεις. Τα δυόμισι χρόνια που ήμουν βουλευτής έδειξα ότι μπορώ και να σταθώ και να πάρω αποφάσεις. Ήμουν από τους πιο δραστήριους βουλευτές, ασχέτως αν αυτό δεν ήταν τόσο γνωστό επειδή δεν έκανα σόου.

Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να είμαι ξανά στη βουλή. Να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος και να εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους πολίτες της Β’ Αθηνών”.

Διαβάστε επίσης

Βενιζέλος στη La Stampa: Ο Τσίπρας είναι σαν τον Χάρι Πότερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ