Θεοδωράκης: Κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του αν το Ποτάμι είναι ισχυρό

Κατά του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών σε σχέση με την πρώτη κατοικία, τάσσεται, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκηςσε συνέντευξή του στη WEB TV του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

“Αν κάποιος έχει μία πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει νοίκι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ σχετικά με τους πλειστηριασμούς τονίζει ότι “κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του αν το Ποτάμι είναι ισχυρό”.

“Χρειάζεται διορθώσεις, αυτό έχει σημασία. Οι νομικοί θα αποφασίσουν πως γίνεται αυτό πρακτικά. Αυτό που λέει το Ποτάμι είναι ότι ένας άνθρωπος που έχει ένα σπίτι δεν πληρώνει νοίκι για το σπίτι του. Είναι πολύ σαφές, πολύ συγκεκριμένο, άρα αυτή η κατηγορία των ανθρώπων που το περιουσιακό τους στοιχείο είναι ένα σπίτι στο χωριό ή ένα σπίτι στη πόλη δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει νοίκι” λέει. 

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς τονίζει ότι “οι άνθρωποι που έχουν ένα σπίτι σε δάνειο” θα έχουν “τέτοιες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που δεν θα φτάνει το σπίτι σε πλειστηριασμό με κανένα τρόπο”.

“Κανείς δεν πρέπει να χάνει το σπίτι του και κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του αν το Ποτάμι είναι ισχυρό. Μιλάμε πάντα για την κατοικία σου και δεν μιλάμε για το σπίτι που πήρες και το εκμεταλλεύεσαι και δεν πληρώνεις το δάνειο, έτσι; Αλλά αυτός ο άνθρωπος που έχει πάρει ένα σπίτι για να μένει η οικογένειά του θα πρέπει να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο και δεν θα χάσει το σπίτι του. Από εκεί και πέρα οριζόντιες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια δεν υπάρχουν. Θα είναι άδικο: υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάρει σπίτια προς εκμετάλλευση και δεν πληρώνουν τα δάνεια αυτά: αυτοί θα τα πληρώσουν τα δάνεια αυτά”, υπογραμμίζει.

Σχετικά με τον ΦΠΑ επισημαίνει ότι “οι φόροι πρέπει να είναι μόνιμοι”, σημειώνει ότι “σήμερα το δημόσιο δεν έχει λόγο να κάνει μαζικές απολύσεις”, ότι “πρέπει να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις”, ενώ για τα κόμματα λέει ότι πρέπει “να μειωθεί η χρηματοδότηση στο ελάχιστο δυνατόν», να πληρώσουν τα χρέη τους, να δρομολογηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ, ενώ οι βουλευτές πρέπει να είναι «χωρίς προνόμια, ούτε φορολογικά, ούτε συνταξιοδοτικά”.

Σχετικά με τις άδειες των καναλιών αναφέρει ότι πρέπει “να προκηρύσσονται οι συχνότητες, αυτοί που παίρνουν τα κανάλια θα πρέπει να πληρώνουν”, ενώ για τη ΝΕΡΙΤ λέει ότι έγιναν λάθη, γι αυτό “την επόμενη μέρα θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα υπάρχει μία καινούρια δημόσια τηλεόραση των Ελλήνων”.

 

 Διαβάστε επίσης

Βενιζέλος: Δεν παρακαλάμε κανένα…

Κουβέλης: Δεν είμαστε μπαλαντέρ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ