• Δένδιας: Κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του '80 ο ΣΥΡΙΖΑ

  4:40 μμ, Κυριακή 18 Ιάν 2015 4:40 μμ, Κυριακή 18 Ιάν 2015

  Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντάς τον «κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του '80».

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του '80, ομνύει σε μια νεφελώδη ''Αλλαγή''. Αλλά μαζί με τους συμμάχους του - στη Βουλή και στον δρόμο - ανθίσταται με λύσσα σε κάθε αλλαγή», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης και πρόσθεσε:

  «Υπερασπίζεται κάθε συντεχνία και κάθε προνόμιο. Καταγγέλλει κάθε μεταρρύθμιση. Υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, πράγμα που ενθουσίασε τη παρακμασμένη συνδικαλιστική νομενκλατούρα του πρώην ΠΑΣΟΚ που συντάχθηκε μαζικά με το μέρος του».

  «Θέλουν να επαναφέρουν τις κρατικές δομές του παρελθόντος. Θέλουν να επιβάλουν πολιτικές οπισθοδρόμησης της κοινωνίας. Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις υπηρεσίες, στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία, στις ΔΕΚΟ, στον πολιτισμό. Σε όλα τα επιμέρους μεγάλα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με άξονα τις θέσεις της άφρονας Αριστεράς της δεκαετίας του 80», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

  «Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Αντί να οικοδομηθεί η Ελλάδα του 21ου αιώνα, θα αναπαλαιωθεί ότι χειρότερο από την Ελλάδα του 1980…».

  Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη, ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι «η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον των πλέον κρίσιμων, αχρείαστων και ενδεχομένως επιζήμιων εκλογών της σύγχρονης Ιστορίας της».

  Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών επεσήμανε ότι «το πρώτο πράγμα που σκέπτεται κανείς είναι το κατά πόσον διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

  «Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη. Εγώ καλόπιστα την πιστεύω. Όμως όλες οι εξαγγελίες δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Προς την κατεύθυνση του αυτοεγκλωβισμού σε αδιέξοδο. Ο κίνδυνος ίσως δεν προέλθει από μια «μεγάλη απόφαση», ο κίνδυνος θα προέλθει από πολλές και λάθος μικρές.Από άγνοια. Από παρανόηση. Από ανάγκη συμβιβασμού της πραγματικότητας με τις ιδεοληψίες. Από τις θύελλες που θα έχουν σηκώσει οι άνεμοι του λαϊκισμού.Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουμε βαδίσει εκτός Ευρώπης σαν υπνοβάτες που κυνηγούν «όνειρο» και ξυπνούν σε εφιάλτη…», πρόσθεσε.

  «Μια κοινοβουλευτική μειοψηφία, με την συμπαράταξη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανέτρεψε μια Κυβέρνηση που είχε την δεδηλωμένη με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ. Σε όλα αυτά, προστέθηκαν καταγέλαστες οπερετικές καταγγελίες. Αυτές που εξευτέλισαν τόσο αυτούς που τις έκαναν και τους ηθικούς αυτουργούς που τους υποστήριξαν», επεσήμανε και τόνισε:

  «Πάγωσε η Αγορά. Εκτοξεύτηκε το επιτόκιο των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Διεθνής Τύπος, έγκυροι αναλυτές αλλά και διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, επανέφεραν το θέμα του GREXIT. Και όλα αυτά, την χρονική στιγμή που η χώρα μας και η Οικονομία βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής».

  «Μετά από έξι χρόνια ύφεσης περάσαμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία άρχισε επιτέλους να μειώνεται. Για δεύτερη χρονιά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Οι εξαγωγές ανέβηκαν στο 30% του εθνικού εισοδήματος-επιτυγχάνοντας ιστορικό υψηλό σε απόλυτους αριθμούς. Η Αγορά άρχισε να κινείται. Η ανάκαμψη αυτή είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας κάνοντας λόγο για «προμήνυμα ενός καλύτερου αύριο» και για «ορόσημα, δείγμα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάσανε τόπο».

  Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η ανακοπή της πορείας ανάκαμψης θα αποτελούσε ολέθριο λάθος, κυρίως για όσους έχουν χειρότερα πληγεί από την κρίση» και τόνισε:

  «Δεν παραγνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα που έφερε στα ελληνικά νοικοκυριά η περικοπή μισθών και συντάξεων. Δεν παραγνωρίζουμε τη βαριά φορολογία. Όμως αυτοί που πρώτα έχουν ανάγκη είναι οι άνεργοι. Αυτό απαιτεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

  Στη συνέχεια έκανε λόγο για «παχιά λόγια και εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι «απαιτείται ισχυρή οικονομία σε υγιείς βάσεις, για να υπάρξει πραγματικό κοινωνικό Κράτος».

  «Υπάρχουν αυτοί που έχουν πολλά να χάσουν από την ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. Είναι όλοι αυτοί που βολευόντουσαν από το στρεβλό σύστημα της μεταπολίτευσης. Αυτοί που απομυζούσαν το Κράτος και τη κοινωνία, αυτοί που κέρδιζαν από την παρασιτική οικονομία. Αυτοί που συναρτούν τα προνόμιά τους από τη διατήρηση του παλιού συστήματος», σημείωσε και υπογράμμισε:

  « Όλοι αυτοί απαρτίζουν σήμερα την συμμαχία των βολεμένων και προνομιούχων, που ανθίσταται στις μεταρρυθμίσεις συσπειρώνονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινη ασπίδα, τους ανθρώπους που υποφέρουν, τα θύματα της κρίσης. Τις οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Εκμεταλλεύονται την απελπισία και στρέφουν επιδέξια την οργή της κοινωνίας προς το αποτέλεσμα της κρίσης και όχι προς τα αίτια της κρίσης. Τους γοητεύουν με ψεύτικες υποσχέσεις, πως αν δεν αλλάξει τίποτα, τα πράγματα θα ξαναγίνουν όπως πρώτα».

  «Έμποροι πλαστών ελπίδων. Μεσίτες ψεύτικων υποσχέσεων που «χαιδεύουν αυτιά». Σαν τον «Άγγελο-Εξάγγελο» που τραγούδησε ο Διονύσης Σαββόπουλος, «που έμοιαζε με αλήθεια η κάθε του ψευτιά». Όμως «η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα»...», συμπλήρωσε.

  «Δίνουμε αγώνα για την αλλαγή των νοοτροπιών, πρακτικών και αντιλήψεων που λειτουργούν σαν οπισθέλκουσα της ελληνικής κοινωνίας. Σαν βαρίδι που εμποδίζει την ανάπτυξη της οικονομίας. Στην ιδεολογική αυτή μάχη θέλουμε την στήριξη της μεγάλης υγιούς πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

  Διαβάστε επίσης:

  Είσαι αναποφάσιστος; Δες τι θα ψηφίσεις

  Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα