• Ο Κουτσούμπας για τη δήλωση της Ραχήλ Μακρή: Πρόκειται για γελοιότητα

  5:22 μμ, Σαββατο 17 Ιάν 2015 5:22 μμ, Σαββατο 17 Ιάν 2015

  «Πρόκειται για αστείο πράγμα, για γελοιότητα αν δεν ήταν δραματικό και τραγωδία», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τη δήλωση της Ραχήλ Μακρή, ότι «θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ, αν χρειαστεί»

  «Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη για να ενισχύσει την πάλη του λαού», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να είναι στη θέση της ισχυρής, της δυνατής αντιπολίτευσης σήμερα, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνολικής σύγκρουσης, ανατροπής, με βάση φιλολαϊκά προγράμματα, για να συμμετέχει ή να δείχνει ανοχή σε μία κυβέρνηση».

  Εκτίμησε ότι μάλλον αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και ότι θα υπάρξει, το πιο πιθανό, κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», καθώς τα κόμματα πλην ΚΚΕ, «τα βρίσκουν» στα ζητήματα της ΕΕ, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του χρέους και της διαπραγμάτευσής του και της δανειακής σύμβασης.

  «Τώρα στα ψίχουλα ή κάποια που μπορεί να δώσουν πάλι μπορεί να τα βρει μια κυβέρνηση διότι έχουν ίδια προγράμματα. Το θέμα είναι τι θα προσφέρει μια τέτοια κυβέρνηση στο λαό» πρόσθεσε.

  Σε ότι αφορά το θέμα του χρέους, είπε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι η μονομερής και ολοσχερής διαγραφή του από μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας, στην οποία το ΚΚΕ θα έδινε το «παρών», και η οποία θα αποδέσμευε την χώρα από την ΕΕ, με σχέδιο και πρόγραμμα και με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε έχοντας τα «κλειδιά» της οικονομίας να προχωρήσει σε κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό κατανομής πόρων, εργατικού δυναμικού και ανάπτυξης χωρίς ανεργία και με σταθερή δουλειά για όλους.

  Ερωτηθείς για τους φόβους ενός Grexit, επισήμανε κατ αρχήν ότι εντός ΕΕ και ευρωζώνης η χώρα και ο λαός έφθασαν σε αυτό το σημείο, παρά τις θυσίες του λαού και πρόσθεσε ότι ένα 25%-30% του κόσμου που τάσσεται με την άποψη του ΚΚΕ για αποδέσμευση, ανέπτυξε αυτήν την άποψη βάσει της πείρας του.

  «Φυσικά, εδώ το ζήτημα είναι διαφορετικό, διότι αν απλώς βγεις και πεις «βγαίνω από το νόμισμα» ή κόβω κάποια ευρουλάκια, όπως είπε μια υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προχτές. Πρόκειται για αστείο πράγμα, για γελοιότητα αν δεν ήταν δραματικό και τραγωδία. Διότι αυτό το ζήτημα πέρα του ότι καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί με κόψιμο κάποιου νομίσματος ή με ένα άλλο νόμισμα να λύσεις ως διά μαγείας τα προβλήματα της οικονομίας, δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα διότι είναι φανερό -και ένας φοιτητής ενός οικονομικού τμήματος και όχι ο λαός μας- καταλαβαίνει ότι αυτό θα σήμαινε πληθωρισμό, αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα, που σημαίνει ότι θα εξαφανίζονταν και αυτά τα λεφτά απ' αυτά τα ελάχιστα που έχει σήμερα ο εργαζόμενος, ο κόσμος. Άρα, λοιπόν, είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που λένε κάποιες δυνάμεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το plan B του κ. Αλαβάνου, ότι να φύγουμε μόνο από το ευρώ και να μείνουμε στην ΕΕ και να είναι εδώ ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, να είναι εδώ τα μονοπώλια. Αν δεν έχεις συνολικό σχέδιο αλλαγών και ανατροπών, τότε θα κάνεις -να το πω απλά λαϊκά- μια τρύπα στο νερό» υπογράμμισε τέλος, ο κ. Κουτσούμπας.

  Διαβάστε επίσης:

  Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει την συγκέντρωση του ΚΚΕ

  Χαμός στα social με το… Ραχηλιάρικο – ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα