Θεοδωράκης: Θα συνεργαστούμε με όποιον επιτάσσει ο λαός – ΒΙΝΤΕΟ

Για «ανευθυνότητα» της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι θα συνεργαστεί «με όποιον επιτάσσει ο ελληνικός λαός».

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανευθυνότητές του τρομοκρατεί επίσης τον κόσμο», τόνισε.

«Εμείς λέμε ότι η χώρα δεν θα φύγει από το ευρώ και σε ότι αφορά το Ποτάμι ως τρίτη δύναμη της χώρας, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε οι όποιες διαπραγματεύσεις να μην οδηγήσουν στην απομάκρυνση της χώρας από την Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπλήρωσε:

«Εμείς έχουμε πει ότι χρειάζεται μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξαρτήτως αν θεωρεί λάθος την πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου, θέλει να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης. Η καρδιά της Ελλάδας πρέπει να υπάρχει στην Ευρώπη».

«Για να είμαστε στην κυβέρνηση πρέπει να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι εθνική ομάδα. Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη που δεν το πέτυχε ο Σαμαράς», σημείωσε.

 Αναφορικά με ενδεχόμενη συνεργασία του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τι ποσοστό έχεις καθορίζει πόσο μπορείς να επηρεάσεις τις εξελίξεις» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να ξέρεις πόσο είναι το μπόι σου για να μπεις σε μία συζήτηση».

«Εμείς λέμε ότι το Ποτάμι σαν ισχυρή τρίτη δύναμη θέλει αυτή η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση  την επόμενη μέρα των εκλογών. Εμείς είμαστε υπέρ του να υπάρχει μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζει πάρα πολύ καλά αυτά τα οποία λέμε. Τους είπαμε ότι υπάρχει μία αδυναμία να καταλάβουν τι λέει το ποτάμι και προκαλέσαμε τον Τσίπρα αν θέλει να κάνουμε ένα debate, αφού δεν θέλει και φοβάται ο κ. Σαμαράς».

«Εμείς θα συνεργαστούμε με όποιον επιτάσσει ο ελληνικός λαός για να μην μείνει ακυβέρνητη αυτή η χώρα. Αλλά δεν θα συνεργαστούμε δίνοντας μία λευκή επιταγή, δεν θα υπογράψουμε τα προγράμματα των άλλων», κατέληξε.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε προς Έλληνες πολιτικούς: Μην υπόσχεστε περισσότερα από όσα μπορείτε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ