Καψής: Το καλύτερο είναι να κάνει «κωλοτούμπα» ο Τσίπρας

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ περιφέρεια του Πειραιά, Παντελής Καψής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «κωλοτούμπα».

«Το καλύτερο για την πατρίδα είναι την επομένη που θα εκλεγεί ο κ .Τσίπρας, να κάνει την κωλοτούμπα, όσο και αν ακούγεται κακό αυτό, να κλείσουμε τη συμφωνία και να δούμε μετά εμείς πως θα ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Καψής και συμπλήρωσε:

«Για τον κ. Τσίπρα που θα είναι πιθανώς το πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, το καλύτερο που θα είχε να κάνει θα ήταν να σπεύσει να κλείσει μια συμφωνία με την Ευρώπη. Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι δέσμιος ορισμένων στελεχών που έχει στο ��όμμα του και δεν θα το κάνει. Και όσο δεν το κάνει, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και πορεία. Ο κ. Παπανδρέου ήταν μέρος αυτού του κόμματος. Βασικό στέλεχος, ιστορικό στέλεχος, που έκανε μια κίνηση που στα μάτια μου δεν έχει κάποια πολιτική δικαιολογία, άρα δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση. Έχει σημασία για μας να είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά και μια τέτοια κίνηση κάνει μόνο ζημία», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε μία περίοδο μεγάλης πόλωσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει κάνει αυτοκριτική. Αν κάτι χρειαζόμαστε είναι να βγαίνουμε και να λέμε τις θέσεις μας. Χωρίς την πολιτική των μεταρρυθμίσεων δεν θα μπορέσουμε να ασφαλίσουμε ούτε τις συντάξεις ούτε τους μισθούς. Τα περισσότερα που περιλαμβάνονται εκεί μέσα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε».

«Θεωρώ δεδομένο ότι δεν θα είμαστε μέσα στην κυβέρνηση. Τώρα το αν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ή θα δώσουμε ψήφο ανοχής, θα εξαρτηθεί από το τι θα προτείνει αυτή η κυβέρνηση. Εδώ ακούμε ότι θα τυπώσει και χρήμα. Αν δείξει διάθεση μιας ευρύτερης συναίνεσης, θα μπούμε σε έναν διάλογο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο κ. Καψής ενώ κρίνοντας την τακτική του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σχολίασε:

«Όλη η λογική του succsess story ήταν λάθος. Έπρεπε πρώτα να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα και μετά να πάμε σε εκλογές. Αυτό ήταν λάθος του κ. Σαμαρά και το πληρώνει και εκλογικά. Το θέμα είναι να μην την πληρώσουμε ως χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ