Βούτσης: Να γίνουμε όσο πιο συγκεκριμένοι μπορούμε

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Α’ περιφέρεια της Αθήνας, Νίκος Βούτσης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πολυφωνία των απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ, και το φορολογικό πλάνο της Κουμουνδούρου.

«Καλό είναι καθένας να καταγράφεται στον δημόσιο χώρο και με τις ιδιαίτερες απόψεις του. Πρέπει να συντονιστούμε αλλά να βαθύνουμε και τις επεξεργασίες μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Ο μέσος όρος, εφόσον πάει στις 12.000 το αφορολόγητο, θέλει μια ρύθμιση από ένα νούμερο και πάνω. Αλλά και σήμερα, νομίζω ότι από 60.000 και πάνω είναι στο 42%».

«Εγώ προσωπικά δεν θα το απέκλεια αυτό, με την έννοια ότι για να πας το αφορολόγητο στις 12.000, αυτό θα καλύψει ένα ποσό που τώρα προσέφερε στη φορολογητέα ύλη. Είναι μια συζήτηση που είναι πάντοτε σε μετάβαση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Πάνω σε αυτά, με πολύ ορθολογικό πνεύμα πάνω στην πραγματική οικονομία και σε αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες, πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο φόρος».

«Εμείς έχουμε την αγωνία, στο πρόγραμμα που έχουν επεξεργαστεί πάρα πολλοί άνθρωποι, να γίνουμε όσο πιο συγκεκριμένοι μπορούμε. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα που θα κληθούμε ενδεχομένως να διαχειριστούμε. Στο θέμα του χρέους, έχετε αντιληφθεί τουλάχιστον 3 ή 4 απόψεις που εν τέλει μπορεί να είναι και προσθετικές για να πάμε στην αναδιάρθρωση του χρέους», επεσήμανε ακόμα ο κ. Βούτσης.

«Και θα ξέρουμε τι θα κάνουμε αλλά και θα το μαθαίνουμε. Το 50% του μεταβατικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως θα χρειαστεί να μπουν άλλες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες και μπροστά σε θέματα που δεν τα έχουμε συμπεριλάβει καν στο πρόγραμμα μας. Θα είναι επείγοντα; Μην έχετε καμία αμφιβολία. Το θέμα είναι να υπάρχει η διάθεση και κυρίως η οπτική με την οποία λύνεις τα προβλήματα. Εκεί είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μας με τους κυβερνώντες», είπε ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ