Κουτσούμπας: Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης

«Στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να προσπεράσει τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα. Να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης ��ουτσούμπας.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη “συμφωνία της επόμενης μέρας” και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση», και πρόσθεσε: «Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός, πληρώνοντας ξανά ακριβά το μάρμαρο».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατύπωσε την εκτίμηση ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει συμφωνία και όπως συμπλήρωσε «ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης». Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό σημείο «διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο». «Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο», συνέχισε, «μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν, αλλά η ουσία δεν αλλάζει, αφού νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει».

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ανοχή του εργαζόμενου λαού για ένα κόκαλο, ελπίδα γαρνιρισμένη με ψίχουλα για διασκέδαση της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης».

Αναφερόμενος ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα περί ψήφου ανοχής του ΚΚΕ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί κυβέρνηση, τόνισε ότι «ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλουμε 20 χρόνια μετά την υπογραφή μας στο Μάαστριχτ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή σε όλα όσα μας έφεραν εδώ».

Ανοχή, συμπλήρωσε, «σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι «και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων». Επίσης, σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «η θέση του ΚΚΕ είναι να μη στηρίξει καμιά κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι αριστεροί, προοδευτικοί και ριζοσπάστες, θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην εκλογή του Κώστα Πελετίδη, ως δημάρχου Πατρέων και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι «εσείς εδώ στην Πάτρα, που αναδείξατε τους κομμουνιστές με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη δημοτική αρχή, ξέρετε από πρώτο χέρι πού καταθέτει το ΚΚΕ τις ψήφους που παίρνει από το λαό».

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3% 

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του Γεωργιάδη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ