“Μάχη” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ

Σε βασικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται προεκλογικά ο ΕΝΦΙΑ, με τις ανακοινώσεις και τις απαντήσεις των εκπροσώπων Τύπου, Μαρίας Σπυράκη και Νίκου Παππά, να δίνουν και να παίρνουν.

Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015

“Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί”, υποστήριξε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑΤΟΣ, ο κ. Παππάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά”.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε: “Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο”.

Σπυράκη: Ο Παππάς προανήγγειλε φορολογική επιδρομή

Για «φορολογική επιδρομή που προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς» κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Παππά ότι «ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί».

«Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αποκάλυψε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης», τονίζει η Μαρία Σπυράκη και καταλήγει:

«Πως αλλιώς θα προκύψει η είσπραξη 2 δις από την κατά το ΣΥΡΙΖΑ “μεγάλη περιουσία”;  Ποιούς υπολογίζουν ως κατόχους μεγάλης περιουσίας; Μήπως τους 500 χιλιάδες Έλληνες που κατέχουν περιουσία με άθροισμα αντικειμενικής αξίας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ;

Ας μας εξηγήσει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πόσο βαθιά σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ