Βενιζέλος για τα χρέη στο ΠΑΣΟΚ: Ότι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει λάβει

Ιδιαίτερη αναφορά στα χρέη του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Εμείς κρατάμε στο ΠΑΣΟΚ τα εμβλήματα τον ήλιο τα πρόσωπα, τα στελέχη τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη. Τα οποία τα βρήκαμε, γιατί είμαστε καθαροί, έντιμοι και σηκώνουμε τα βάρη», σημείωσε αρχικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Ότι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει λάβει. Τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές. Ότι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει. Η δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα. Τα χρέη τα ιστορικά, τα πολιτικά, τα ηθικά, είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Κάποιοι φταίνε που ήρθαμε στην κατάσταση αυτή. Θα μπορούσε η λύση η μοναδική, να έχει οργανωθεί και να έχει εφαρμοστεί καλύτερα. Κάποιος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του. Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός, και λέει χαίρετε, εγώ φεύγω, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και μείνετε εσείς με τα στο ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο. Είμαι προϊόν μιας νέας παρθενογένεσης και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ αναρωτήθηκε:

«Υπάρχει πολιτικό έρεισμά σε μία απόπειρα η οποία συνίσταται στο να ανακόψει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος ιστορικού, με προσφορά;»

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού και το κάνει με έναν άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο. Τα μηνύματα από την Ευρώπη που στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά καταλήγουν υπέρ αυτού».

«Η μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μας καθηλώνει μέσα σε ένα μνημόνιο στο οποίο έχουμε μείνει προσωρινά χωρίς δάνειο. Όταν δεν λες την αλήθεια προεκλογικά, το βρίσκεις αυτό απέναντί σου ή στο κεφάλι σου επάνω, μετεκλογικά», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε:

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουν τα πράγματα στο να συνεργαστούμε μόνοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε κυβερνητικος μπαλαντέρ. Ας φτιάξουν άλλοι κυβέρνηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ