Λαφαζάνης: Δεν θα γίνουμε όμηροι κομμάτων τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνουν δεύτερες εκλογές.

«Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινή βάση συνεργασίας σε όφελος του Ελληνικού λαού και του τόπου, με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και το Ποτάμι γιατί κινούνται σε μία βάση και σε μία πολιτική αντίθετη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να γίνουμε όμηροι κομμάτων τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές η καθαρά μνημονιακές πολιτικές. Η άρνηση συνεργασίας με αυτά τα τρία κόμματα δεν προκύπτει από κομματική αλαζονεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που γεννήθηκε με συνεργασίες οι οποίες να μπορούν να στηριχθούν σε μία στοιχειώδη κοινή προγραμματική βάση. Με αυτά τα τρία κόμματα θα υπάρξει ομηρία του ΣΥΡΙΖΑ, αιχμαλωσία», σχολίασε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:

«Δεν είμαστε καθόλου ανάδελφο κόμμα. Εκ δεξιών μας τα υπόλοιπα κόμματα είναι μνημονιακά κόμματα ή κρυπτομνημονιακά κόμματα. Τότε υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτά τα κόμματα τα οποία είναι κολλημένα στο μνημόνιο. Εμείς θέλουμε σύμπραξη με τα κόμματα της αριστεράς. Αν το ΚΚΕ δεν θέλει θα κριθεί και αυτό από την ιστορία».

«Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη θα είναι συντριπτικό και θα δώσει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βλέπω μέσα στον κόσμο, μέσα σε λαϊκές γειτονιές», πρόσθεσε

«Τώρα θα έχουμε μια εκλογή και η εκλογή αυτή θα είναι και φαρμακερή γιατί θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν τώρα οι δημοσκοπήσεις δίνουν 145,146 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αναποφάσιστους, τότε είναι βέβαιο ότι η τάση είναι να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ 155-160 βουλευτές τουλάχιστον. Οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν πάντα με το ρεύμα του νικητή, αυτή είναι η τάση», εξήγησε χαρακτηριστικά ενώ για την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝ.ΕΛ είπε:

«Εμείς μετράμε τα προγράμματα και λέμε ότι στο πρόγραμμα που προβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη χώρα, δεν μπορούμε να έχουμε συμπράξεις. Από εκεί και πέρα, με κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ εμείς θα συνεργαστούμε μόνο με προοδευτική και αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Αυτά τα δύο για μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

«Το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί πλήρως στο πλαίσιο των σημερινών καταστάσεων στην Ευρώπη, διότι όλοι έχουν αμοιβαίο συμφέρον να στηρίξουν την παρουσία μας στην Ευρωζώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλογή την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Εφόσον τον στηρίξει ο Ελληνικός λαός, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα κατάσταση που θα έχουμε μετά τις εκλογές, νομίζω πάρα πολλά θα αλλάξουν στους κύκλους που σήμερα είναι κυρίαρχοι στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ένωση. Οι εξελίξεις θα φέρουν νέα δεδομένα στη θέση της Ελλάδας», τόνισε ακόμα ο κ. Λαφαζάνης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ