Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο

«Υπήρχε η παράδοση της συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν βρέθηκα ποτέ σε δίλλημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα. Είμαι αποφασισμένη να σεβαστώ αυτή την πορεία, αυτή τη διαδρομή. Και ο ίδιος ο πατέρας μου, μέχρι το τέλος της ζωής του, έδωσε κάθε ακμάδα για αυτή την παράταξη», σχολίασε αρχικά η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση, ήμουν αντίθετη. Πάρθηκαν οι αποφάσεις. Εγώ θα μείνω εδώ. Δίνω τη μάχη γιατί θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο».

«Πείτε το επανίδρυση, πείτε το ανασυγκρότηση. Πρέπει να ενωθούμε ξανά. Βάση θα πρέπει να είναι το σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα. Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι προσωπικές αντιθέσεις», πρόσθεσε.

«Η συνεργασία μας με τη Νέα Δημοκρατία ήταν καθαρά συγκυριακή. Ήταν μια κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης. Εμείς είπαμε από το 2012 στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να αναλάβει βάρη και ευθύνες. Είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς, ούτε αυτό το δέχθηκαν. Τους είπαμε να συμμετέχουν σε μία Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, πάλι δεν δέχθηκαν. Ήταν μια συμφωνία ανάγκης», τόνισε για τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε πάρα πολύ πάρει επάνω μας το κόστος όχι μόνο για τη διαχείριση της κρίσης αλλά και για την κατάσταση πριν το 2009. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναγνωριστεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι έβαλε πλάτη στα δύσκολα. Δεν εγκαταλείψαμε».

Τέλος, για την αυτοκριτική στο ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να έχει κάνει σκληρότερη αυτοκριτική από το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε πει τα πάντα. Τώρα είναι ώρα μάχης διότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει εντολή διερευνητική. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία να πάρει την Τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή. Από τη μία η Νέα Δημοκρατία επενδύει στον φόβο και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην οργή και στον λαϊκισμό. Αυτό θα έχει θύμα μόνο τον πολίτη. Αυτή η πόλωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτοδυναμία. Φαντάζεστε τον διχασμό στο βάθος της Ελληνικής κοινωνίας και θα είναι πια η μισή Ελλάδα απέναντι στην άλλη μισή; Γιατί δεν μπορούμε να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι; Είναι εκλογές ευθύνης γι αυτό καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ