Τσίπρας: Δεν θα συνεργαστούμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με Παπανδρέου, ούτε με το Ποτάμι

Για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, και δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Το πρόγραμμά μας καταθέτουμε, όσοι το πρόγραμμά μας το εγκρίνουνε και δεν ζητήσουν να αλλοιωθεί, άρα ανεθχούν ή ψηφίσουν τις προγραμματικές μας δηλώσεις, θα είναι καλοδεχούμενοι. Υπόγειες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συμμαχίες και συνεργασίες με τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για το αν θα συζητούσε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ή με το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή το Ποτάμι.

«Δεν μπορείς να αναζητήσεις την τομή και το καινούριο, με τα παλιά υλικά. Δεν θα συνεργαστούμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με Παπανδρέου, ούτε με το Ποτάμι.

 

 Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ