Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω Αντιπρόεδρος

«Θα ελαφρύνω λίγο το άγχος των αντιπάλων μας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνω αντιπρόεδρος, δεν με ενδιαφέρει να γίνω υπουργός. Γιατί συνήθως το άγχος που έχουν είναι το μικρό κόμμα έρχεται για να πάρει κάποια υπουργεία», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού».

«Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει να αγγιχτούν οι καταθέσεις του κόσμου», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αρχικά και συμπλήρωσε: «Τo Ποτάμι είπε από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνει μια μεγάλη συμμαχία, για να ανατρέψουμε τα κακά της χώρας».

«Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να λέμε “πάμε και βλέπουμε”. Πατάμε γερά στα πόδια μας κι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις», απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ερώτηση για το πρόγραμμά του, ενώ τόνισε ότι: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί από την Ευρώπη, μέσα από ορισμένες αναπτυξιακές ρήτρες. Πρέπει να καταλάβει και η Ευρώπη πως έχουμε βασανιστεί. Πρέπει να υπάρχει μία εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα απέναντι στην Ευρώπη.

«Θέλουμε “Plan B” εντός της Ευρώπης και όχι εκτός της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε: «Δεν ήρθαμε για να κυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Έχουμε δική μας πλατφόρμα και πρόταση. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που θα την προστατεύσουν από κάθε ακραίο φαινόμενο. Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα, ούτε Λας Βέγκας».

Τέλος, ο Σταύρος θεοδωράκης είπε: «Το Ποτάμι αρνείται τον όρο αριστερά και δεξιά. Είμαστε το κέντρο των αλλαγών. Στον μύλο της ελληνικής κεντροαριστεράς με ΠΑΣΟΚ, Κίνημα κ.λπ. δεν μετέχουμε, για το ενδεχόμενο συνεργασιών», τόνισε ότι: «Άλλο οι κομματικές συνεργασίες και άλλο οι συνεργασίες για το καλό της χώρας μέσα στη Βουλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ