Χριστοφιλοπούλου: Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα από το προσωπικό κόμμα του Παπανδρέου

«Υπάρχει πρόβλημα από το προσωπικό κόμμα του κ. Παπανδρέου, αλλά θεωρούμε ότι θα το ξεπεράσουμε», δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υποψήφια βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία πρόσθεσε ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει καταλάβει ότι, παρά τα λάθη, το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει έναν ρόλο σταθεροποιητικό για τη χώρα» και ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το κόμμα της μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση στις επικείμενες εκλογές.

Τόνισε δε ότι «το 2012, το ΠΑΣΟΚ με την τρίτη εντολή που είχε, δεν κάλεσε για συνεργασία μόνο τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Εάν δεν καταστεί εφικτή η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τότε κατ’ ελάχιστον πρέπει να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου που αποδέχονται το ευρωπαϊκό πλαίσιο και συμφωνούν σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων».

Η κ. Χριστροφιλοπούλου εκτίμησε ότι «υπάρχει ανησυχία για την επαύριο των εκλογών, αλλά δεν μπορούμε να τρομοκρατούμε τον κόσμο όπως κάνει η ΝΔ. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να παροχολογούμε και να δημαγωγούμε ασύστολα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούμε με την ανάγκη να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Τέλος, επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε Συνέδριο μετά τις εκλογές και θα προσπαθήσει να συμπορευτεί και με άλλες δυνάμεις», σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνει διάλογος με δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.

 

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ